“Revolutionair” in Japan: twee personen van hetzelfde geslacht geregistreerd als koppel

Een stad in Japan heeft twee mensen van hetzelfde geslacht officieel geregistreerd als koppel. De actie wordt beschreven als “revolutionair”. Huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht worden er nog niet officieel erkend.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Morbee en Gemeentebelangen verliezen sjerp in Knokke-Heist: “Er valt ons weinig te verwijten”

En of het wegvallen van Leopold Lippens en de vele negatieve verhalen van de voorbije jaren zich laat voelen op het verkiezingsresultaat van Gemeentebelangen in Knokke-Heist. De partij zakt van een monsterscore van 70 % in 2018 naar 27,5 % van de stemmen. Inzicht wordt de grootste. “Er valt ons team weinig te verwijten. We hebben keihard gewerkt”, zegt lijsttrekker

Lees meer »

Al van in de buik van mama was haar lot bezegeld: meisje (11) sterft omdat moeder als bloemist werd blootgesteld aan pesticiden

In Frankrijk is voor het eerst een link gelegd tussen de dood van de elfjarige dochter van een bloemiste en het gebruik van pesticiden op bloemen. Intussen begrijpen Belgische experten niet dat er nog altijd geen strengere regels zijn in ons land. “Bloemisten worden aan hele hoge concentraties schadelijke stoffen blootgesteld, met gevaar voor hun gezondheid.”

Lees meer »

Met speciaal vliegtuig bezorgde reuzenpanda’s zijn lichtpuntje in troebele relatie tussen China en Amerika

Op een vliegveld nabij Washington D.C. is dinsdag een bijzonder vliegtuig geland. Aan boord van de tot ‘Panda Express’ omgedoopte kist bevonden zich twee Chinese panda’s, bestemd voor een dierentuin in de Amerikaanse hoofdstad. De overdracht is bedoeld als diplomatiek gebaar van China richting Amerika en moet de relatie tussen beide landen verbeteren.

Lees meer »

Opbrengst vierde Comedy4Tordale voor vakantiebudget: “Fantastische comedyavond”

Comedy4Tordale, de tweejaarlijkse benefietavond, is dit jaar terug met een fantastische comedyavond. Cliënten van Tordale staan die avond in voor de ontvangst en de bediening. De opbrengst gaat integraal naar het vakantiebudget ten voordele van de cliënten van Tordale.
The post Opbrengst vierde Comedy4Tordale voor vakantiebudget: “Fantastische comedyavond” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open VLD-burgemeester Johny De Raeve van Zonhoven geeft sjerp door aan achterneef Bram, zodat zoon Wouter schepen kan worden

Burgemeester Johny De Raeve van Zonhoven (Open VLD) stopt in december als burgemeester. Hij geeft de sjerp door aan zijn achterneef Bram, die momenteel eerste schepen is. De stoelendans komt er omdat Wouter De Raeve, de zoon van de burgemeester, dan schepen kan worden in Zonhoven. Wouter De Raeve is zondag voor het eerst opgekomen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij haalde

Lees meer »

Voor Oudenburg bestuurt komende zes jaar alleen: “Rekening houden met wat kiezer besliste”

Zoals verwacht gaan Anthony Dumarey en zijn team de komende zes jaar alleen de stad besturen. Voor Oudenburg behaalde zondag met 12 van de 21 zetels immers de volstrekte meerderheid. “Ik heb met CD&V+ en Vooruit contact genomen en sta open voor een constructieve dialoog met de oppositie”, benadrukt de toekomstige burgemeester.
The post Voor Oudenburg bestuurt komende zes

Lees meer »

Proces rond ongeval bij bushokje waarbij Inès (15) het leven liet, komt voor in maart: “Er zijn nog veel vragen”

In de Kortrijkse politierechtbank is het proces ingeleid rond het dodelijk ongeval bij een bushokje in Wielsbeke op 21 augustus 2023. De 15-jarige Inès Moula kwam daarbij om het leven, haar moeder en een derde slachtoffer raakten zwaargewond. De betrokken partijen spraken conclusietermijnen af. “Er zijn nog veel vragen”, aldus de advocaat van moeder Farrah Debbar.

Lees meer »

John Crombez trekt naar de stembus: “Het valt best wel mee met de zenuwen”

John Crombez is vanochtend zijn stem gaan uitbrengen in Oostende. “Er hangt heel veel van af”, zegt hij. “De campagne is nu voorbij, op verkiezingsdag start je ’s morgens met nul stemmen. We hebben vaak gemerkt in de wijken dat veel Oostendenaars een ander bestuur vroegen. Wat dat zal geven en wat de mogelijkheden zijn, dat is spannend hé.”

Lees meer »

Geen of minder uitfans in Waalse clash tussen Standard en Charleroi?

Een derby tussen Standard en Charleroi staat garant voor veel sfeer en stelt zelden teleur, maar dit seizoen is de sportieve impact opnieuw minder groot. Daarvoor zijn de Rouches alweer te ver weggezakt: met 12 op 30 staat Standard pas elfde in de Jupiler League. Ook Charleroi is wat weggezakt na een goeie start en telt slechts twee punten meer.

Lees meer »

Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn tenen”

“Het was met pijn in het hart. Ik had eigenlijk medelijden met die drugsgebruikers.” Een 21-jarige jongeman uit Tourcoing liet zich door zijn eerlijke verklaring op de rechtbank in Kortrijk opmerken. Hij stond er immers terecht voor invoer en verkoop van heroïne en cocaïne als drugskoerier. Werd zijn eerlijkheid beloond?
The post Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs

Lees meer »