Prille ouders starten vaker met antidepressiva

Ouders die in het voorbije jaar een kind gekregen hebben, starten vaker met antidepressiva. Dat blijkt dinsdag uit een analyse van een bevraging die het ziekenfonds Solidaris uitgevoerd heeft bij zijn leden.

 

Meer krantenkoppen in België

Meisje sterft omdat haar moeder als bloemist werd blootgesteld aan pesticiden: “Haar dood is mijn schuld”

In Frankrijk is voor het eerst een link gelegd tussen de dood van de elfjarige dochter van een bloemiste en het gebruik van pesticiden op bloemen. Intussen begrijpen Belgische experten niet dat er nog altijd geen strengere regels zijn in ons land. “Bloemisten worden aan hele hoge concentraties schadelijke stoffen blootgesteld, met gevaar voor hun gezondheid.”

Lees meer »

Uitslaande brand in eierbedrijf in Tongeren, intussen ook enkele ontploffingen: “Ons levenswerk gaat in vlammen op”

Op het industrieterrein Tongeren-Oost woedt een zware brand in de bedrijfshallen van het eierbedrijf Lecoque. De vlammen slaan metershoog in de lucht. De toegang tot het industrieterrein – dat vlakbij de E313 ligt – is momenteel afgesloten. De rookpluim is kilometers ver te zien. De hulpdiensten zijn vanuit verschillende hoeken van de provincie massaal ter plaatse om het vuur te

Lees meer »

Veelbelovende start voor Silt Classic

Zaterdag 5 oktober vond de allereerste editie van de Silt Classic plaats, een evenement dat nu al als een succesverhaal geboekstaafd staat. Onder een stralende nazomerzon verzamelden 149 deelnemers zich met hun klassieke- en GT-wagens voor een unieke rit langs de prachtige wegen van de Franse Westhoek en de opaalkust. De start en aankomst werden
The post Veelbelovende start

Lees meer »

Bebloemers in de bloemetjes in Langemark-Poelkapelle

De laureaten van de bebloemingsactie werden gehuldigd. 86 inwoners van Langemark-Poelkapelle zetten hun beste beentje voor om hun voortuin op te fleuren, maar uiteindelijk waren het Gery, Gilbert, Monique, Rosa, Etienne en Luc die met de hoofdprijzen naar huis gingen.
The post Bebloemers in de bloemetjes in Langemark-Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongerustheid over mogelijke sociale uitsluiting van anderstaligen in Ninove: “Niet iedereen kan snel Nederlands leren”

In Ninove reageren onderwijsinstellingen ongerust op het partijpunt van Forza Ninove om een termijn op te leggen waarbinnen anderstalige nieuwkomers in de toekomst Nederlands zullen moeten leren. De partij wil inwoners pas sociale voordelen geven als ze het Nederlands beheersen. Het is nog niet duidelijk binnen welke termijn dat zal zijn, en welk niveau ze zullen moeten halen.

Lees meer »

“Je komt hier niet levend weg”: hier lopen de spanningen hoog op na de gemeenteraadsverkiezingen

“Het leek wel de mini-bestorming van het Capitool”, zegt Vlaming Jean-Pierre die in het centrum van het Waalse Rochefort woont. Corine Mullens, grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen, werd schaamteloos opzijgeschoven. En dat pikken ze hier niet. Sympathisanten blokkeerden het centrum, er werd geduwd en getrokken en er volgden doodsbedreigingen. Een schepen moest zelfs met een ziekenwagen worden afgevoerd.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Wellen

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Wellen gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »