Ostend Beach Festival wil bezoekers zo veilig en duurzaam mogelijk tot aan het strand krijgen

Ostend Beach Festival zet opnieuw volop in op duurzame mobiliteit. Naast de introductie van speciale nachttreinen kunnen de bezoekers op 12, 13 en 14 juli ook gebruikmaken van de Event Shuttle Bus die de bezoeker ophaalt vanuit de grote steden, en van de innovatieve app Get Driven. Daarnaast is ook de fiets een uitstekend alternatief want een veilige en handige fietsenstalling wordt ook voorzien.

Het strandfestival bestaat vijftien jaar en zet al enkele jaren volop in op duurzaamheid. Zo wordt er al sinds 2016 gebruikgemaakt van herbruikbare bekers om het plastic afval op het strand te verminderen. Ook alle confetti en papieren slingers werden gebannen en de programmaboekjes al snel vervangen door een mobiele app. Het is bovendien niet toegelaten om te flyeren of te samplen in en rondom het festival terrein. De papieren drankbonnen werden dan weer vervangen door de digitale schelpjes. Dit jaar is er extra aandacht om de ecologische voetafdruk van het festival te verkleinen door ervoor te zorgen dat bezoekers zo duurzaam mogelijk op het festival geraken.

“We zijn trots op onze duurzame mobiliteitsopties die ervoor zorgen dat onze bezoekers niet enkel veilig, maar ook milieuvriendelijk het festival kunnen bezoeken. De nachttreinen en andere vervoersopties versterken onze inzet voor een groen en toegankelijk festival. We willen niet alleen een geweldige festivalervaring bieden, maar ook bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet”, zeggen Jan Mortelmans en Kevin Beirens, organisatoren van Ostend Beach Festival.

Voorloper

Het festival polste met Het Grote Festivalonderzoek bij 3.000 festivalgangers uit heel Vlaanderen wat voor hen belangrijk is. Daaruit bleek dat veiligheid een van de meest gewaardeerde aspecten is onder festivalbezoekers, met maar liefst 80,1% van de respondenten die dit als ‘belangrijk ’of ‘heel belangrijk’ beschouwen. “Deze inzichten bevestigen onze missie om een voorloper te zijn in de festivalbranche, zowel op het gebied van muzikale vernieuwing als beleving en veiligheid. Deze resultaten motiveren ons om verder te innoveren en een festivalervaring te bieden die niet alleen entertainend, maar ook verantwoord en inspirerend is voor elke bezoeker”, zeggen de organisatoren.

Ostend Beach Festival heeft daarom een samenwerking met NMBS voor een speciaal nachttreinaanbod. Voor slechts 18 euro kunnen bezoekers genieten van een heenreis met een gewone trein naar keuze richting Oostende en een terugreis met de nachttrein naar Gent-Sint-Pieters. Deze nachttrein stopt in Oostende, Brugge, Aalter, Drongen en Gent-Sint-Pieters en vertrekt 40 minuten na het einde van het festival. Bovendien kunnen festivalgangers gratis parkeren in NMBS-parkings, zoals die in Brugge en Gent. De treintickets voor het festival gaan op 19 juni via de website van de NMBS in verkoop.

Shuttle Bus

Naast de nachttreinen kunnen bezoekers ook gebruikmaken van de Event Shuttle Bus, die vertrekt vanuit steden zoals Brussel, Antwerpen, Kortrijk, Hasselt, Leuven en Lille. Voor ongeveer 30 euro, afhankelijk van de vertrekplaats, biedt deze service een comfortabele reis naar en van het festivalterrein, met aankomst rond 16 uur en vertrek een uur na het einde van het festival. Daarnaast kunnen festivalgangers gebruikmaken van de Get Driven-dienst, die professionele chauffeurs aanbiedt die bezoekers met hun eigen auto naar het festival brengen. Een grote fietsenparking op het Zeeheldenplein biedt tenslotte een duurzame optie voor lokale bezoekers, en De Lijn zorgt voor nachtbusdiensten tot 2.30 uur en kusttrams die rijden tot 0.30 uur.

Jubileum

De vijftiende editie van Ostend Beach Festival belooft ondertussen een onvergetelijke editie te worden met meer dan 100 (inter)nationale artiesten op vier podia, verspreid over drie dagen. Bezoekers kunnen uitkijken naar optredens van topacts zoals Armand Van Helden, Eli Brown en een unieke Daft Punk tribute show door ROBOT ROCK ALIVE. “De verkoop voor deze jubileumeditie loopt alvast als een trein”, merken Beirens en Mortelmans alvast op.

The post Ostend Beach Festival wil bezoekers zo veilig en duurzaam mogelijk tot aan het strand krijgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »