Mervyn Jackson uit Oostkamp trad drie keer op in De Spil in Roeselare én hoopt als MJ Tribute Artist vaak zijn idool te mogen imiteren: “Enkel als ik dans op zijn muziek ben ik geen stijve plank!”

Dansschool Dançar uit Roeselare organiseerde drie keren een méér dan geslaagde dansshow in De Spil in Roeselare. Maar liefst 480 leden van de dansschool stonden op de dansvloer in een wervelende show, waarop er massaal veel volk afkwam. Op het einde van iedere voorstelling weerklonk ‘Wanna Be Starting Something’ van Michael Jackson. Op dat moment kwam een onbekend persoon op het podium, die vergezeld van enkele danseressen de moves van Michael Jackson nadeed. Deze persoon is Mervyn Deblaere (24) alias Mervyn Jackson uit Oostkamp, die hoopt om in de komende maanden nog vaak te mogen optreden.

Mervyn begon al op op jonge leeftijd met het imiteren van Michael Jackson. Na een stop van enkele jaren wegens het uitbrengen van nieuwe nummers nam hij de draad terug op. Een ideaal moment om even af te spreken met Mervyn over zijn ‘nieuw’ project.

Hoelang geleden leerde je Michael Jackson kennen en van waar die waardering voor zijn muziek?

Mervyn: “Iets voor zijn dood (25 juni 2009, padi) leerde ik zijn muziek kennen. Ik was toen net geen 9 jaar. Kort na zijn dood ben ik giga fan geworden. Er ging geen enkele dag voorbij zonder dat ik naar zijn muziek luisterde en zijn video’s bekeek. Ik was er soms geobsedeerd van. Ik denk dat het moeilijk is om te zeggen op die leeftijd waar die waardering vandaan kwam. Het is een mysterieus persoon waar we op de dag van vandaag veel over weten, maar toch ook niet. Ik denk dat vooral het mysterie rond Michael me altijd heeft getriggerd. Met ouder te worden leer je meer van muziek en kan je dieper ingaan over wat zijn songs betekenen. Wil je Michael Jackson leren kennen, dan moet je luisteren naar zijn muziek. Niet naar de gekende Michael Jackson-hits, maar eerder naar de songs die ook op z’n albums prijken maar jammer genoeg niet de aandacht hebben gekregen die ze verdienen.”

Hoe heb jij al die moves geleerd?

Mervyn: “Ik heb alles grotendeels van mezelf geleerd. Zoals ik eerder vertelde keek ik urenlang naar zijn video’s en deed ik alles na. Ik ben in m’n jonge jaren ook naar verschillende dansscholen geweest, waar ik o.a. hip-hop en streetdance heb gevolgd. Maar jammer genoeg blonk ik daar niet in uit en stopte ik er al snel mee. Ik kon enkel maar dansen op Michael zijn muziek. Hoe vreemd dat ook klinkt: op andere muziek ben ik echt een stijve plank.”

Mervyn Jackson in actie op het podium van De Spil in Roeselare. © Joran Rapol

Hoe jong was je toen je besloot van MJ te imiteren?

Mervyn: “Ik heb nooit besloten om hét te doen. Dat is een kleine nuance die ik altijd maak. Het voelt niet aan alsof het ooit een keuze was. Ik was jong en kort erna kreeg ik thuis een grote kamer. Ik oefende uren in mijn kamer. Ik denk dat ik toen nooit nagedacht heb om daar later als ik groter was iets mee te doen. Ik oefende veel, heel veel. Tot vervelens toe van iedereen. Ik hoorde héél vaak het geroep van m’n vader dat het avond was en dat ik niet meer moet staan stampen (lees: dansen) op mijn kamer. Toen we ’s avonds ergens naar toe gingen met mijn ouders en er speelde ergens muziek van Michael Jackson was het altijd mijn moment om eens te tonen wat ik toen kon. Ik was jong en viel daar gelijk mee op. Blijkbaar was ik niet zo slecht bezig en kreeg ik heel vaak complimentjes. Het kriebelde natuurlijk om daar misschien iets mee te doen. Velen van mijn familie dachten dat het een bevlieging was. Kijk nu, 15 jaar later ben ik nog steeds bezig met mijn passie. Gek toch?”

Kreeg je veel steun van je omgeving?

Mervyn: “De showwereld is een moeilijke wereld. Dat werd me van begin af aan duidelijk gemaakt. Er is ook niemand in mijn familie die ooit iets deed op een podium. Ik weet wel dat mijn grootvader zaliger amateurtoneel speelde. Dat is ook het enige. Ik heb geen muzikale familie. Niemand uit mijn dichte omgeving wist ook niet hoe daaraan te beginnen. Toen ik mijn eerste vestjes aankocht, probeerde mijn plusmama mij voor het eerst te schminken als Michael Jackson. Dat lukte aardig. Omdat er later hier en daar wat optredens bij kwamen en mijn plusmama en papa een zaak zelfstandig uitbaatte, nam mijn oma zaliger de fakkel over. Op die manier kreeg ik zeker steun. Nu met de nieuwe start van de ‘Michael Jackson Tribute-shows’ kan ik rekenen op meer steun. Ik ben gegroeid in wat ik kan. Ik heb me vroeger meermaals bewezen maar dit is mijn moment om te tonen hoe hard ik gegroeid ben afgelopen tijd. Mede dankzij de professionele begeleiding die ik nu krijg.”

Velen kennen je al als de zanger van enkele nieuwe songs. Toen werd het stil rond uw persoon. Waarom wil je nu terug als Michael Jackson alias Mervyn Jackson op het podium staan?

Mervyn: “Muziek is echt iets waardoor ik altijd gepassioneerd ben. Nog steeds! Ik heb er van genoten om singles te schrijven, op te nemen en die uit te brengen. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen en vooral met de mensen waarmee ik mocht samenwerken. Als jonge zanger heb ik echt met leuke, talentvolle en gepassioneerde mensen mogen werken. Ik heb geen seconde spijt van de keuze die ik toen in de tijd nam. Ik besloot inderdaad om het imiteren van Michael Jackson aan de kant te schuiven. Ik wou focussen op eigen werk. Na jaren iemand te imiteren was het voor mezelf tijd om op een andere manier mijn stempel achter te laten. Maar eigenlijk kan ik het kort houden. Ik miste het enorm. Ik voelde aan alles in mijn lijf dat ik Michael Jackson moét imiteren. Dat was het gene waarmee ik vroeger opviel op een podium omdat ik jong was en Michael Jackson kon nadoen. Er is een spreekwoord die ik vaak in m’n gedachten hoor: schoenmaker blijf bij je leest, dat is misschien echt de reden waarom ik het terug wou doen.”

Mervyn Jackson, samen met de danseressen Jade, Anne Lien en Eleni van de Dansschool Dançar uit Roeselare. © PADI

Hoe ontstond de samenwerking met de dansschool Dançar van Ricardo?

Mervyn: “Via mijn contact die ik al jaren koester zowel op vriendschappelijk als professioneel vlak. Ik vertelde hem tijdens een etentje dat ik het enorm miste om Michael Jackson te imiteren voor een publiek. Ik wou werken met vaste dansers, die de tribute shows mee zouden dragen, samen met mij. Hij kende iemand die een dansschool had in Roeselare en waarvan hij wist dat ze grote projecten deden. Ik vroeg onmiddellijk zijn contactgegevens en nam contact op met Ricardo. Deze Ricardo was de juiste man op de juiste plaats. Hij had kennis van dans en van ondernemen. Twee zaken die van essentieel belang zijn. Hij is streng maar zo rechtvaardig. Dat heb ik ook nodig. Ik ben van nature heel nonchalant. Hij helpt en begeleidt mij om op een rechte lijn te lopen. Ik ben héél tevreden van het team die we op korte tijd hebben samen gesprokkeld. Het is een team van jonge mensen die héél creatief is. Ik heb zoveel zin om samen met hen aan de slag te gaan en terug Michael’s legacy te tonen aan de mensen.”

Tijdens het weekend van 18-19 mei stond je drie keren op het podium van De Spil in Roeselare. Viel dat mee? Was je nerveus?

Mervyn: “Dat was werkelijk genieten. Op geen enkel moment was ik nerveus. Ik heb van ieder moment zo genoten. Ik ben dankbaar voor de kans die ik er heb gekregen. Het was voor mij ook al zeker 5 jaar geleden dat ik op een podium stond als Michael Jackson. Ik had niet het gevoel dat het al zolang geleden was. Het voelde vertrouwt en had achteraf het gevoel dat dit mijn plaats was. Niet als zanger, maar als imitator van de King of Pop.”

Naar ik vernam komt er in 2025 een film uit van Michael Jackson. Wil je in dat ‘feestjaar’ nog méér optredens verzorgen?

Mervyn: “Ik hoop dat door die film Michael z’n populariteit in Vlaanderen een extra boost zal krijgen. Ik ben er stiekem rasecht van overtuigd dat het zo zal zijn. Hij is en zal altijd één van de grootste artiesten blijven. Het enige wat wij kunnen doen is zijn legacy levendig houden door te gaan optreden in Vlaanderen. Groot of klein, dat maakt niet uit. Zolang we maar Michael zijn erfenis verder kunnen blijven vieren en eren.”

Bestaan er in eigen land veel artiesten die hem nadoen?

Mervyn: “We hebben Christophe Lequesne alias Christ’OF – beter gekend als de winnaar van My Name Is Michael – die rond tourt in alle grote culturele centra met zijn liveband. Als Christ’OF in de buurt optreedt, ben ik er altijd bij van de partij. En wie weet loopt in de toekomst het publiek ook warm voor Mervyn Jackson (glimlacht).” (PADI)

Info Mervyn Jackson via Ricardo Oliveira Ferreira, 0472 40 58 40 – [email protected], www.dansschooldancar.be

The post Mervyn Jackson uit Oostkamp trad drie keer op in De Spil in Roeselare én hoopt als MJ Tribute Artist vaak zijn idool te mogen imiteren: “Enkel als ik dans op zijn muziek ben ik geen stijve plank!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

De grote Rock Werchter-parkeergids: “Op deze plek kan je je wagen zelfs nog gratis kwijt”

Nu de parkeerterreinen in en om Werchter er verzopen bijliggen, rijst de vraag waar je in hemelsnaam kan parkeren als je volgende week naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat. “Parkeer je wagen aan het station van Aarschot, op 10 kilometer afstand”, adviseert organisator Live Nation. Maar wat zijn de andere opties? Is een gekocht parkeerticket een garantie op een

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Vrouw ‘bedelt’ bij tafeltje op terras van restaurant, 10 minuten later merkt Isolde (21) dat haar smartphone weg is

De Amsterdamse Isolde Stephens (21) zat midden juni gezellig te eten op het terras van een restaurant in het Londense Covent Garden, toen zij en haar nicht plots benaderd werden door een vrouw, een ‘bedelaarster’. Ze vroeg het Nederlandse duo om wat eten, maar slofte enkele seconden later alweer weg. “Ik stond er niet meer bij stil tot ik tien

Lees meer »