Man “psychologisch gefolterd” tot hij moord bekent op zijn vader, die levend en wel is

Hij had zijn vader als vermist opgegeven, maar de politie zette Thomas in een 17 uur durende ondervraging zodanig onder druk dat hij bekende hem vermoord te hebben. Zijn vader bleek levend en wel te zijn. De Amerikaan krijgt nu 900.000 dollar schadevergoeding voor de “onwettige psychologische foltering”.

 

Meer krantenkoppen in België

Ongeval in Bertem veroorzaakt lange files op E40 en E314

Door een verkeersongeval om 06.30 uur in de buurt van Bertem is het dinsdagochtend lang aanschuiven op de E40 en de E314 richting Brussel. Wachttijden lopen er op tot twee uur, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Een van de betrokken wagens belandde op zijn dak. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Inspecteur Patrick ‘Terminator’ Motmans slingert elk jaar ruim 5.000 overtreders op de bon: “Ik gefrustreerd? Door mijn aanpak is het hier een stuk veiliger”

Eerste inspecteur Patrick Motmans (62) schrijft jaarlijks zo’n 5.000 verkeersboetes bijeen en kreeg de geuzennaam Terminator mee. We zagen hem donderdagochtend op het Dokter Schweitzerplein in Sint-Agatha-Berchem het verkeer regelen en enkele boetes uitschrijven, maar vooral de zwakke weggebruiker helpen op het gevaarlijke kruispunt. “Door hem voel ik mij hier veiliger.”

Lees meer »

“Prins Gabriël lijkt wel security-agent van Filip en Mathilde”: onze man was erbij op het staatsbanket in Parijs

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) hebben de eerste dag van hun driedaags staatsbezoek aan Frankrijk afgesloten met een staatsdiner. Op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron (45) en première dame Brigitte Macron (61) tafelden ze in het Élysée in Parijs. Mathilde en Madame Macron waren haast identiek gestyled. Prins Gabriël (21) was de onverwachte gast. Onze man

Lees meer »

Mooiste boom van Mechelen zijn er eigenlijk 2: “Grootvader plantte twee eiken dicht bij elkaar, het zijn onze ‘stam’-bomen”

De stad Mechelen heeft de mooiste boom verkozen en dat is een monumentale eik aan de Bleukenweg in deelgemeente Heffen. Eigenlijk zijn het 2 bomen die dicht bij elkaar werden geplant en zo zijn verstengeld tot 2 bomen met 1 kruin. "Mijn grootvader vond het altijd jammer dat hij ze te dicht bij elkaar had geplant", zegt kleindochter Els Lambrecht.

Lees meer »

LIVE JONGE DUIVELS-HONGARIJE. Nog geen cruciale gelijkmaker voor de Belgische beloften, stellen ze barrageticket in slot veilig?

Erop of eronder voor de Belgische beloften. De jonge Rode Duivels hebben vanavond aan een punt tegen Hongarije genoeg om zich te verzekeren van een plaats in de barrages voor het EK van volgend jaar. Die missie begon niet zo goed. Nemeth (ex-Genk) zette een penalty feilloos om na tien minuten. Kunnen de jonge Duivels de achterstand ophalen in Leuven?

Lees meer »

Hoe gaat het nu met “het eenzaamste schaap van Groot-Brittannië” na twee jaar alleen aan klif? “Ze is een beetje vergeten hoe ze een schaap moet zijn”

U herinnert zich haar misschien nog. Fiona, “het eenzaamste schaap van Groot-Brittannië”. Het dier leefde twee jaar lang moederziel alleen beneden aan een heel steile klif in Schotland, voor ze vorig jaar in november werd gered. Intussen zijn we bijna een jaar verder. Hoe gaat het met het beestje? Arme Fiona heeft het na haar lange eenzaamheid nog steeds moeilijk

Lees meer »

Aalbeke doet mee voor de prijzen

FC Aalbeke doet het met een gedeelde eerste plaats uitstekend. Vorige speeldag wonnen de Blauwe Uilen met de kleinste cijfers van Beselare. Komende zaterdag maken de jongens van T1 Cedric Renard de korte verplaatsing naar buur Bissegem. Een topper met de eerste plaats als inzet.
The post Aalbeke doet mee voor de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgermoeder blijft uitzondering

De vervrouwelijking van het burgemeestersambt is nog niet voor onmiddellijk. In amper 49 gemeenten hebben vrouwen na zondag het initiatiefrecht. In de overige 236 gemeenten zijn mannen aan zet. Dat staat in schril contrast met de nieuwe Vlaamse regering waarin meer vrouwen dan ooit zitten.

Lees meer »

LIVESTREAM. Amateurvoetbal exclusief op HLN: blijft Sporting Hasselt straks ongeslagen leider op veld van Hoogstraten?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. Sporting Hasselt, de nog ongeslagen leider in de eerste amateurafdeling (14 op 18), trekt naar Hoogstraten. Zij zijn het nummer vijf met 11 op 18. De wedstrijd vindt zaterdag in Hoogstraten

Lees meer »