Japanse stad erkent twee personen van hetzelfde geslacht als koppel: “Revolutionaire beslissing”

De Japanse stad Omura heeft twee mensen van hetzelfde geslacht geregistreerd als koppel. Keita Matsuura en zijn partner Yutaro Fujiyama zouden het eerste lgbti-koppel zijn dat als zodanig in het stadsregister wordt opgenomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

De brandweer van Diksmuide heeft vanmorgen slib geruimd in het centrum van Woumen, op de Woumenweg. Iets over 7 uur maakte de bestuurder van een tractor met kar een remmanoeuvre omdat hij de werflichten bij werken niet gezien had. Omdat hij vol op de remmen ging staan, schoot de afsluitklep van de kar open waardoor het slib over een afstand

Lees meer »

Dochter (45) Dominique Pélicot doet vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »