Georgië verwerpt presidentieel veto tegen ‘Russische wet’ die buitenlandse invloed beperkt

Het parlement in Georgië heeft een veto van de president verworpen tegen een uiterst omstreden wet die buitenlandse invloed moet beperken. Het veto was onlangs door de prowesterse Georgische president uitgesproken. Zij vond de buitenlandse-agentenwet te “Russisch”.

 

Meer krantenkoppen in België

Nel Thieren wordt schepen in Oostkamp

Nel Thieren (27) wordt vanaf 5 december, na de installatievergadering van de nieuwe verkozen gemeenteraad, de zevende schepen van Oostkamp.
The post Nel Thieren wordt schepen in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WK RALLY. “Tot nu toe voel ik me goed”: Neuville tankt vertrouwen met winst in shakedown, kroont hij zich als eerste Belg tot wereldkampioen?

Het (eerste) moment van de waarheid voor Thierry Neuville (36). In de Rally van Centraal-Europa – de voorlaatste manche van het seizoen – kan onze landgenoot als eerste Belg ooit wereldkampioen rally worden. Er zijn héél veel scenario’s, maar Neuville ligt in polepositie. “Natuurlijk willen we die titel graag pakken, maar onze eerste focus is om consistent te blijven”, blijft

Lees meer »

Wegverzakking in Ledegem is schuld van aannemer en studiebureau

De aannemer en het studiebureau zijn verantwoordelijk voor de wegverzakking in de Rollegemkapelsestraat in Ledegem. Dat blijkt uit een voorverslag van de deskundige die werd aangesteld door de rechtbank van Kortrijk. De straat werd 5 jaar geleden heraangelegd, maar er kwamen al snel scheuren in het wegdek. Omdat eerst onderzocht moest worden bij wie de schuld lag, kon de straat

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft bekend gemaakt dat het een onderzoek start naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. De telbureaus zouden de voorlopige resultaten wel mogen vrijgeven. Als er dan effectief sprake blijkt van fraude, kunnen de andere partijen naar de Raad voor Verkiezingsbetwisting stappen om de resultaten te betwisten.

Lees meer »

Colombiaans leger is offensief begonnen tegen guerillagroep EMC

Het Colombiaanse leger is zaterdag een operatie gestart tegen de Estado Mayor Central (EMC), een dissidente afsplitsing van de Farc-guerilla. Dat heeft president Gustavo Petro op X aangekondigd. “Nadat EMC meer dan vijf jaar de stad El Plateado heeft gedomineerd en de stad in een internationale cocaïnebeurs is getransformeerd, trekt het leger de stad binnen”, aldus Petro.

Lees meer »

Verdachte van kindermoord wil vrijspraak voor het spelen van geldezel

Een 25-jarige Bruggelinge die in de cel zit op verdenking van de moord op haar pasgeboren baby, vraagt in beroep de vrijspraak witwaspraktijken. Claudia D.C. stelde haar bankkaart ter beschikking van een phishingbende, die zo twee slachtoffers kon pluimen. Maar volgens haar advocaat heeft ze een te laag IQ om te beseffen dat het uitlenen van een bankkaart gevaarlijk is.<br

Lees meer »

LIVE VLAAMS-BRABANT. Al verschillende coalities gevormd – Team Burgemeester in Kampenhout doet het zonder coalitiepartner

Verschillende steden en gemeenten in Vlaams-Brabant hebben intussen al een nieuw bestuur. Onder meer in Halle, Affligem, Merchtem en Asse is de zaak al beklonken. Op andere plaatsen zijn de coalitiegesprekken nog volop aan de gang. Wat valt er nog uit de bus? Volg de ontwikkelingen en coalitievormingen na de verkiezingen op de voet in onze provinciale liveblog.

Lees meer »

Deze zomer geen zomerbar Summerlake meer op De Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel

Na zes succesvolle edities komt er in de zomer van 2025 geen vervolg van zomerbar Summerlake. De eigenaars van de Meerhoek stellen hun locatie daarom terug beschikbaar. “Het is jammer, maar we kijken uit naar voorstellen voor nieuwe initiatieven die een meerwaarde kunnen beteken voor de site”, aldus eigenaars Krist Vandemoortele en Nadine Witdouck.
The post Deze zomer geen

Lees meer »