Geen straf voor Bruggeling die stiekem naaktfoto’s maakte van zijn partners: “Hij heeft die beelden nooit verspreid”

Een 41-jarige Bruggeling heeft van de rechter opschorting van straf gekregen voor voyeurisme. B.B. maakte stiekem naaktfoto’s en -filmpjes van twee partners. Maar daar bleef het niet bij.

Eind september 2021 kwam de toenmalige partner van B.B. te weten dat hij haar afluisterde Toen de Bruggeling haar ook nog bedreigde, werd de politie verwittigd. In de daaropvolgende maanden bleef hij de vrouw lastigvallen en dreigde hij ermee naaktbeelden van haar te verspreiden. Op zijn gsm trof de politie inderdaad talrijke naaktfoto’s van de vrouw aan. Daar zaten heel wat foto’s tussen waarvan het slachtoffer niets afwist. Zo fotografeerde B.B. haar heimelijk terwijl ze in bad stapte.

Op de telefoon stonden ook naaktbeelden die hij stiekem genomen had van een andere ex-partner. En daarnaast ook nog talrijke foto’s van willekeurige vrouwen in de supermarkt, het tankstation, het zwembad, de frituur, op straat en zelfs in de carwash. B.B. zoomde steevast in op hun achterwerk.

Opschorting

De procureur vroeg acht maanden cel, maar de verdediging drong met succes aan op een opschorting. “Hij heeft moeite om zijn partners los te laten”, pleitte advocaat Rik Demeyer. “Hij stond er niet bij stil dat zijn gedrag strafbaar was. Hij heeft die beelden ook nooit verspreid.”

De Brugse rechtbank hield onder meer rekening met het schuldinzicht bij B.B. Mocht de man de komende vijf jaar nieuwe feiten plegen, kan hij alsnog een straf krijgen opgelegd. Aan een van de slachtoffers moet hij 2.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Geen straf voor Bruggeling die stiekem naaktfoto’s maakte van zijn partners: “Hij heeft die beelden nooit verspreid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Cadeaubonnen die amper 6 maanden geldig zijn: mag dat? 

Sommige cadeaubonnen zijn maar 6 maanden geldig, anderen kan je onbeperkt inwisselen. Wat zijn de regels? Er bestaat geen wet die zegt wat er wel en niet mag, alleen dat alle voorwaarden vooraf duidelijk moeten zijn. Een handelaar mag dus zelf bepalen hoelang een cadeaubon geldig blijft en waarvoor je hem al dan niet mag gebruiken.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvallende versterking – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

“Geen reddingsvesten en met 80 opeengepakt in bootjes”: steeds meer vluchtelingen maken gevaarlijke oversteek naar VK 

Steeds meer migranten en vluchtelingen maken de oversteek via de Noordzee, maar het materiaal en de omstandigheden worden er alsmaar slechter op. Dat zegt federaal magistraat, Ann Lukowiak, die strijdt tegen mensensmokkel. Vaak zijn er nauwelijks reddingsvesten aan boord en worden te veel mensen in de boten geduwd. "In de beginjaren zaten 4 tot 10 mensen op de bootjes, nu

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief bij HLN: NINOVE-KNOKKE. Thuisploeg wint verdiend topaffiche eerste afdeling

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Ninove kon dankzij een foutje in de verdediging van Knokke 1-0 maken en wist die voorsprong daarna te behouden ondanks druk van Knokke. De thuisploeg start zo met vier op zes, Knokke blijft steken

Lees meer »

Gratis festival Back to the Roots lokt 5.000 mensen naar Park Ter Walle: “Het leeft, dus we gaan dit blijven organiseren”

Een legende die voor altijd in postcode 8930 zal blijven leven. Back to the Roots sloot haar derde editie af met absolute recordcijfers. Het gratis festival lokte 5.000 mensen naar Park Ter Walle en de organisatie kijkt al uit naar volgend jaar. “Het leeft dusdanig bij iedereen dat we gaan blijven organiseren.”
The post Gratis festival Back to the

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »