Fikse celstraf voor inbreker die toesloeg in Brugse scholen, ook helers veroordeeld

Een 27-jarige Slovaak heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een resem diefstallen. John M. had het vooral op scholen gemunt. Twee medebeklaagden werden schuldig bevonden aan heling.

Eind oktober werden twee iPads gestolen bij een inbraak in de stedelijke kunstacademie in Brugge. De toestellen werden getraceerd op het adres van Oostkampenaar J.V. (53), die ze naar eigen zeggen gekocht had van A.B. (28). Bij de Slovaak uit Oostkamp trof de politie nog meer gestolen elektronica aan. B. verklaarde dat hij de spullen van zijn schoonbroer John M. had gekregen om ze voor een prijsje door te verkopen via tweedehandssites.

Op 20 november werd M. opgepakt. Hij vertoonde een verwonding die gelinkt kon worden aan een inbraak enkele dagen eerder. Hij raakte toen in een gevecht verwikkeld met een conciërge, die zelf een gebroken pink opliep. De Slovaak sloeg ook nog toe bij Howest en de Vrije School Haverlo in Brugge en de bib van de faculteit Letteren & Wijsbegeerte van de UGent.

M. kampt met een zware cocaïneverslaving en liep al meerdere veroordelingen op. A.B. en J.V. kregen respectievelijk 120 uur werkstraf en drie maanden effectief voor heling. (AFr)

The post Fikse celstraf voor inbreker die toesloeg in Brugse scholen, ook helers veroordeeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »