Engie presenteert regering “verborgen factuur” van half miljard voor verlenging levensduur kerncentrales

Engie Electrabel vraagt van de overheid 500 tot 600 miljoen euro compensatie omdat de levensduurverlenging van twee kerncentrales het eerder geplande ontmantelingsplan verstoort. Dat meldt ‘De Tijd’ vandaag. De regering gaat niet akkoord. 

Meer krantenkoppen in België

Mandel United zet structurele uitbouw verder: “En nu ook eerste periodetitel pakken”

Laat er geen misverstand over bestaan. Frederick Verhelst blijft clubvoorzitter en voorzitter van de Raad van Bestuur. Maar ook het Dagelijks Bestuur heeft nu een voorzitter en dat is Bosmolenaar Wim Deprez. Ook Izegemnaar Stefaan Vandorpe, nu nog actief bij KMSK Deinze, keert straks terug naar de club om het (jeugd)secretariaat op zich te nemen. Eerder raakte al bekend dat

Lees meer »

Winnaars fotozoektocht Davidsfonds bekend

Tijdens Vers Geperst van het Davidsfond plaats, een gelegenheid om nieuwe boeken aan de leden voor te stellen, werden tevens de winnaars van de fotozoektocht bekendgemaakt. Op basis van de meest juiste antwoorden werd volgende top vijf opgemaakt: Bert Tas, Gertjan Vandecasteele, Christiane Wybo, Paul Gheeraert en Nancy Van Hecke. Op basis van de schiftingsvragen
The post Winnaars fotozoektocht

Lees meer »

Carl, de laatste fabrikant ter wereld van de bekende ‘billenkarren’, vindt nét op tijd opvolging: “In mijn atelier word ik gelukkig”

Zijn ‘billenkarren’ staan symbool voor de Belgische kust, maar rijden ook rond in Amerika of Japan. Gocartbouwer Carl Gies (58) is de laatste fabrikant ter wereld van de bekende oerdegelijke, ijzeren trappers, en vond nu ook opvolging. Zijn bedrijf wordt omgedoopt tot Qarts mét nieuwe aandeelhouders. “Aanvankelijk dacht ik aan stoppen”, zegt Carl.

Lees meer »

Mensen met beperking geven beste van zichzelf voor duizenden toeschouwers tijdens Micromix in Genk: “Nerveus, maar vooral enthousiast”

In de Limburghal in Genk zitten 3.000 mensen met en zonder een beperking gezellig te feesten tijdens Micromix. Dat is een toegankelijk evenement waar het talent van mensen met een beperking in de kijker wordt gezet. Ze krijgen de kans om op te treden op een groot podium met een publiek, en ook bekende Vlaamse artiesten zoals Gene Thomas, Maksim

Lees meer »

“Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Het was al snel duidelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag: huidig eerste schepen Bram Coppein van de LVP (Landelijke Volkspartij) wordt de nieuwe burgemeester van Vleteren. Hij volgt partijgenoot notaris Stephan Mourisse op. Die stond niet meer op de lijst.
The post “Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Lees meer »

Zelensky presenteert ‘overwinningsplan’ in Brussel: kolonel Housen licht vijf luiken van het plan door

Oekraïens president Zelensky is in Brussel om zijn ‘overwinningsplan’ voor te stellen aan de Europese regeringsleiders en de 32 defensieministers van de NAVO-lidstaten. Wat staat er in het plan waarmee Zelensky belooft volgend jaar Poetin tot vredesgesprekken te zullen dwingen en wat zijn de slaagkansen? Defensieanalist Roger Housen neemt met ons de vijf luiken van het plan onder de loep.

Lees meer »

“Chinees is een mooie en mysterieuze taal”: Brugse Catharina (10) naar grote taalwedstrijd in China

Catharina Verlee, een doodgewoon Brugs meisje van 10 jaar, zal binnenkort in Beijing en Tianjin ons land vertegenwoordigen op de Chinese Bridge Competitie voor basisschoolleerlingen. Deze internationale wedstrijd brengt jongeren samen die de Chinese taal bestuderen. De wedstrijd biedt leerlingen van over de hele wereld de kans om hun kennis van de Chinese taal en cultuur te demonstreren. De finale

Lees meer »

Huiszoekingen in prostitutiemilieu: zeven arrestaties en duizenden euro cash in beslag genomen

Bij verschillende huiszoekingen in het prostitutiemilieu in ons land en in Spanje zijn in totaal zeven verdachten aangehouden. Het onderzoek startte in Kortrijk. De politie nam ook 14.000 euro cash, verschillende gsm’s en de boekhouding van het pooiersnetwerk in beslag.
The post Huiszoekingen in prostitutiemilieu: zeven arrestaties en duizenden euro cash in beslag genomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paleispersoneel opgelucht met vertrek van gevreesde groothertogin María Teresa: “Zij creëerde sfeer van angst en achterklap”

De Luxemburgse monarchie staat op een keerpunt. Groothertog Henri (69) bereidt zich voor op zijn troonsafstand, en heeft zijn koninklijke taken alvast overgedragen aan zijn zoon Guillaume (42) en diens vrouw Stéphanie (40). Luxemburg krijgt dus niet alleen een nieuwe groothertog, maar ook een nieuwe groothertogin. En vooral dát is goed nieuws voor het paleispersoneel. De huidige groothertogin, María Teresa

Lees meer »

Eerste Amerikaanse executie voor shakenbabysyndroom vandaag gepland: geen gratie voor veroordeelde vader, uitstel nog mogelijk

Een reclasseringscomité in Texas heeft gisteren een gratieverzoek van Robert Roberson (57) tegengehouden. Roberson werd ter dood veroordeeld voor de dood van zijn dochtertje dat zou zijn overleden aan het shakenbabysyndroom. Het uitvoeren van de doodstraf van Roberson is voor vandaag gepland. De gouverneur van Texas kan hem nog altijd eenmalig uitstel van executie verlenen.

Lees meer »

Wereldkampioene Lotte Kopecky blikt terug op haar wonderseizoen: “Het volgende op de bucketlist? Bungeejumpen”

Eind deze week koerst ze nog op het WK baanwielrennen in Kopenhagen, maar het wonderseizoen van Lotte Kopecky wordt vanavond al gefêteerd met haar vijfde Kristallen Fiets. In een openhartig interview vertelt de 28-jarige renster van SD Worx-Protime wanneer ze in 2024 – op en naast de fiets – de meeste adrenaline voelde: “De waas van lawaai op de Oude

Lees meer »

LIVE STANDARD – CHARLEROI (zo, 18u30). Toch (deels) gevuld bezoekersvak op Sclessin: politie laat na overleg 600 fans toe

Een derby tussen Standard en Charleroi staat garant voor veel sfeer en stelt zelden teleur, maar dit seizoen is de sportieve impact opnieuw minder groot. Daarvoor zijn de Rouches alweer te ver weggezakt: met 12 op 30 staat Standard pas elfde in de Jupiler League. Ook Charleroi is wat weggezakt na een goeie start en telt slechts twee punten meer.

Lees meer »

Marburgvirus onder controle in Rwanda

In Rwanda is een uitbraak van het marburgvirus onder controle gebracht. Dat heeft het agentschap voor Volksgezondheid van de Afrikaanse Unie donderdag verklaard. Het risico dat het zich buiten de landsgrenzen verspreidt is “bijna nul”, luidt het.

Lees meer »