Duitse klimaatactivist in levensgevaar na 83 dagen hongerstaking, maar vastberaden om voort te doen

Het gaat niet goed met Wolfgang Metzeler-Kick: de Duitse klimaatactivist verkeert in levensgevaar na 83 dagen hongerstaking voor het klimaat. Volgens zijn medeactivisten is de 49-jarige nog wel aanspreekbaar, maar fysiek erg zwak. Toch is hij vastberaden om door te gaan met de staking.

 

Meer krantenkoppen in België

Het allereerste diepte interview met herkozen Brugs burgemeester Dirk De fauw: “Met een opkomstplicht had ik zeker alle records verbroken”

“Met een opkomstplicht had ik zeker alle records verbroken. Ruim één op vier van de 55.746 kiezers die zondag opdaagden, heeft op mij gestemd”, zegt uittredend burgemeester Dirk De fauw. Hij kreeg 15.138 voorkeursstemmen, slechts een fractie minder dan in 2018, toen hij 15.289 stemmen had. De fauw voert straks een rooms-rode coalitie aan.
The post Het allereerste diepte

Lees meer »

EXCLUSIEF. Robin Ramaekers en Stijn De Smet vertellen voor het eerst uitgebreid over aanval in Libanon: “Zak over hoofd, handen op de rug, spanbandjes errond, en telkens weer diezelfde vraag”

Het ene moment máákten ze nog het nieuws, het volgende wáren ze het nieuws: Robin Ramaekers (49) en Stijn De Smet (37), aangevallen, beschoten en mishandeld in Libanon. Een week ging voorbij, botbreuken werden in kaart gebracht, wondes verzorgd, kinderen geknuffeld, families gekoesterd, maar nu praten ze. Voor het eerst sámen – aan een ziekenhuisbed. Over zichtbare en onzichtbare littekens.

Lees meer »

Modern Shop uit Nieuwpoort is ambassadeur van campagne Week van de Belgische Mode: “Textielonderhoud? (G)een hondenstiel!”

Tijdens de Week van de Belgische Mode, die van 12 tot 19 oktober plaatsvindt, lanceert FBT samen met de vakorganisaties Creamoda, Etitex en Mode Unie een campagne die de consument ertoe moet aansporen zorgzamer om te springen met kledij. Affiches en folders in deelnemende modezaken en een campagnewebsite brengen dezelfde boodschap: geniet langer van je kledingstukken door voldoende aandacht te

Lees meer »

De boeken van de week: Tommy Wieringa in Oekraïne, de biografie van Walter Grootaers en op citytrip naar Charleroi

Tommy Wieringa is 5 keer met een hulpkonvooi naar het front in Oekraïne getrokken en brengt daarover verslag uit in een boek. De nakende 70e verjaardag van Walter Grootaers, frontman van De Kreuners, gaat gepaard met een nieuwe plaat én boek. Pascal Verbeken toont in een reisgids de mooie en lelijke kanten van zijn lievelingsstad Charlerloi. Charlotte Van Den Broeck

Lees meer »

Ieder kind een warme maaltijd dankzij Rotary Club Torhout-Houtland

Eén kind op de twintig gaat met honger naar school. Daar wil Rotary Club Torhout-Houtland iets aan doen met het steunfonds Warme Schoolmaaltijd. De serviceclub wil de komende drie jaar aan zowat 100 kansarme kinderen uit de basisscholen van het Houtland één warme maaltijd per dag aanbieden.
The post Ieder kind een warme maaltijd dankzij Rotary Club Torhout-Houtland appeared

Lees meer »

“40 gewonden bij drone-aanval Hezbollah op Isräel” – VN: Israëlische tanks drongen basis vredesmacht Libanon binnen

Hamas probeerde bondgenoten Iran en Hezbollah te overtuigen om deel te nemen aan de aanval tegen Israël op 7 oktober vorig jaar. Daartoe stelde de groepering de aanval zelfs een jaar uit, meldt dagblad ‘The New York Times’ op basis van interne Hamas-documenten. Ondertussen meldt de vredesmacht van de Verenigde Naties dat Israël met geweld een basis in het zuiden

Lees meer »