Dominique Dehaene op CD&V-lijst in Heuvelland

Dominique Dehaene (47), zoon van oud-burgemeester Luc Dehaene van Ieper en oud-schepen van Ieper, zal in zijn nieuwe woonplaats Heuvelland opkomen voor CD&V. De partij is alvast opgetogen over deze aanwinst, want ook al is het op politiek vlak al een tijdje stil rond hem, Dominique heeft wel een pak bestuurservaring is is bijzonder gemotiveerd voor een nieuw lokaal mandaat.

Dominique Dehaene was van 2012 tot 2018 schepen in Ieper. Op nationaal vlak was hij een aantal jaar actief als woordvoerder op diverse kabinetten. Enkele jaren geleden zocht hij de rust op in de Hillestraat in Dranouter: “Ik wil mij altijd engageren voor de gemeenschap waarin ik terechtkom. Bij CD&V ontmoette ik een dynamische en sympathieke groep mensen die zich willen inzetten voor Heuvelland. Ik kon me ook vinden in de standpunten van de partij. En er was meteen een klik met lijsttrekker Nathan en fractieleider Geert. De afspraak was dat ik achter de schermen zou meewerken. Maar toen veel kandidaten uit de groep me vroegen om ook de lijst te versterken, kon ik niet aan de kant blijven staan. Ik hoop om met mijn eerdere politieke ervaringen deze gedreven CD&V-ploeg een duw in de rug te geven.”

Lijsttrekker Nathan Duhayon reageert heel tevreden: “De enorme politieke ervaring van Dominique is achter de schermen al sterk voelbaar. Hij kent de streek goed, hij weet hoe je een gemeente bestuurt en was meteen graag gezien in de groep. Door Dominique mee op onze lijst te zetten, kunnen we nog meer een beroep doen op zijn kennis en ervaring. Dominique is sociaal erg gedreven, recht voor de raap en weet van aanpakken.”

“Troeven in evenwicht houden”

“De troeven van Heuvelland zijn gekend”, zegt Dominique Dehaene nog : de rust en de natuur, de sterke landbouw en een actief ondernemersklimaat. Het evenwicht bewaren tussen die drie pijlers blijft een uitdaging. Met CD&V hebben we een sterk programma klaar om die uitdaging aan te gaan. En we leggen enkele belangrijke nieuwe accenten. De Heuvellanders betrekken bij het beleid en de zorg voor wie extra ondersteuning nodig heeft, liggen me persoonlijk nauw aan het hart.”

Dominique woont samen met Sofie Deparcq en hun drie kinderen Mauro, Quintus en Victoria in de Hillestraat in Dranouter. Hij is een actieve loper en sportliefhebber in hart en nieren.

The post Dominique Dehaene op CD&V-lijst in Heuvelland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

De 7 werken van preformateur Bart De Wever (N-VA): welke obstakels liggen er nog op zijn pad?

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Chinese e-truckfabrikant Windrose strijkt in België neer

De Chinese bouwer van elektrische vrachtwagens Windrose vestigt zijn Europese hoofdkantoor en eerste werkplaats in Zele. Dat geldt als het voorportaal voor de bouw van een assemblagefabriek voor e-trucks in de haven van Antwerpen, goed voor potentieel 3.000 jobs, zo schrijft ‘De Tijd’ vandaag.

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

“Ze moeten excuses aanbieden”: Roemeense bondscoach emotioneel na gelijkspel tegen Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »