De Croo wil Oekraïne “meer, sneller en beter” steunen: “We gaan er alles aan doen om dit jaar al F-16’s te sturen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België engageert zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen worden dit jaar nog gestuurd. U kan alles rond het bezoek van Zelensky aan ons land hier live mee volgen. 

Meer krantenkoppen in België

“Kan me voorstellen dat het een zootje leek”: bondscoach Koeman bikkelhard voor Oranje na bedroevende avond in Duitsland

Duitsland zette na een teleurstellende wedstrijd Nederland opzij met het kleinste verschil. Debutant Jamie Leweling scoorde het enige doelpunt van de avond. Achteraf was de teleurstelling bij Oranje bijzonder groot. En was bondscoach Ronald Koeman bikkelhard, vooral omdat de eerste helft nergens op leek. “We kwamen in alle facetten van het voetbal tekort.”

Lees meer »

Nieuw logo voor ouderraad Sint-Jozef Ieper

Op het einde van het feestjaar ‘200 jaar Sint-Jozefsschool’ vond de ouderraad dat het tijd was voor een frisse start. Ze kozen dan ook voor een nieuw logo dat een weerspiegeling moet zijn van de dynamiek die zowel de school als de ouderraad typeert. “In het nieuwe logo is de mooie gevel van het nieuwe
The post Nieuw logo

Lees meer »

De Angels van Victoria’s Secret maken na 5 jaar hun comeback: voor de ene niet inclusief genoeg, voor de ander “te woke” 

Na een pauze van 5 jaar hebben de "Angels" van het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret opnieuw op de catwalk gestaan. Gigi Hadid opende de glamourshow, Kate Moss debuteerde met dochter Lila, Carla Bruni was terug van weggeweest en Cher zorgde voor een kippenvelmoment met haar hit ‘Believe’. Het oogde spectaculair, maar sommigen bleven op hun honger zitten.

Lees meer »

KIJK. Twintig jaar na de film ‘Ella Enchanted’: Anne Hathaway zingt opnieuw ‘Somebody To Love’ van Queen

Anne Hathaway (41) trad maandag op tijdens ‘Broadway for Harris’ in New York. Zo maakt ze duidelijk dat ze presidentskandidate Kamala Harris officieel steunt. Ze zong het nummer ‘Somebody To Love’ van Queen, en dat is geen onbekend nummer voor de actrice. Twintig jaar geleden bracht ze het nummer al eens in een scène van de film ‘Ella Enchanted’.

Lees meer »

Belgische energieregulator waarschuwt voor overvloed aan zonnestroom

De Belgische energieregulator CREG toont in een nieuwe studie hoe ons elektriciteitsnet vandaag soms tot zijn limieten gedreven wordt. Om de groeiende zomerse overschotten aan zonne-energie op te vangen, zal meer flexibiliteit ingebouwd moeten worden, aldus de waakhond in de studie waarover ‘De Tijd’ vandaag bericht.

Lees meer »

Krant Le Soir mag artikel over Vervierse lijsttrekker niet publiceren: “Zullen die aanvechten met alle wettelijke middelen”

De rechtbank van eerste aanleg in Luik heeft aan de krant Le Soir verboden om een artikel over een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen te publiceren, zo maakte de krant zaterdag zelf bekend op haar website. Ze is bezorgd over “deze vorm van preventieve censuur en zal het aanvechten met alle mogelijke wettelijke middelen”, klinkt het.

Lees meer »

Drie Duitse kinderen in levensgevaar na eten van giftige paddenstoelen: “We zien dit om de paar jaar terugkomen”

In het Universitair Ziekenhuis van Essen vechten drie kinderen voor hun leven na een vermoedelijke vergiftiging door het eten van giftige paddenstoelen. De kinderen, niet afkomstig uit Noordrijn-Westfalen, vertonen acuut leverfalen en hebben dringend een levertransplantatie nodig. Ook de vader van een van de kinderen wordt behandeld, maar over zijn toestand is minder bekend.

Lees meer »

Hoe is er gekozen in Limburg: absolute meerderheid in helft van de gemeenten, verlies voor meerderheidspartijen in Sint-Truiden, winst voor CD&V in Genk, kartel N-VA/Open VLD nipt grootste in Hasselt   

Het zou in Genk een spannende strijd worden tussen Wim Dries (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA), het werd uiteindelijk een afgetekende winst voor Dries. De strijd in Hasselt zou niet zo spannend worden, maar de sterke prestatie van CD&V doet het kartel N-VA Open VLD wel pijn. Al blijft Steven Vandeput aan zet als grootste. En er zijn nog altijd

Lees meer »

Na verhaal in Frankrijk vreest ook Vlaamse bloemiste dat ze kanker kreeg door pesticiden: “De chrysanten zagen wit van de beschermingsmiddelen”

“Eigenlijk zou ik per direct moeten stoppen met mijn werk”, zegt Catherine (58) terwijl ze de blaadjes van een ruiker bloemen ritst. Haar arm draagt de sporen van 33 bestralingssessies. Na het verhaal van de Franse Emily (11), van wie de dood direct gelinkt werd aan bestrijdingsmiddelen op bloemen, wil ook deze Vlaamse bloemiste voor het eerst haar verhaal doen.

Lees meer »

Ex-verloofde van Liam Payne overspoeld met haatreacties na zijn overlijden: “Het is allemaal jouw schuld”

Kort na het nieuws van Liam Payne’s overlijden werd de sociale media van zijn ex-verloofde, Maya Henry (23), overspoeld met haatreacties van zijn fans. Hun tumultueuze relatie leidde ertoe dat Henry hem enkele dagen geleden een contactverbod oplegde wegens herhaaldelijk ongewenst contact. Fans beweren nu dat zij verantwoordelijk is voor Liams overlijden.

Lees meer »

Proces rond ongeval bij bushokje waarbij Inès (15) het leven liet, komt voor in maart: “Er zijn nog veel vragen”

In de Kortrijkse politierechtbank is het proces ingeleid rond het dodelijk ongeval bij een bushokje in Wielsbeke op 21 augustus 2023. De 15-jarige Inès Moula kwam daarbij om het leven, haar moeder en een derde slachtoffer raakten zwaargewond. De betrokken partijen spraken conclusietermijnen af. “Er zijn nog veel vragen”, aldus de advocaat van moeder Farrah Debbar.

Lees meer »

Tripleconcert Jongelingskringin cultuurcentrum de Brouckere

Op zaterdag 26 oktober om 19.30 uur in het cultuurcentrum de Brouckere organiseert vzw De Jongelingskring het jaarlijkse Tripleconcert met de drie orkesten die de harmonie telt: de Houtlandse Benjamins, het Houtlands Jeugdensemble en het Houtlands Harmonieorkest. Elk van de orkesten speelt een gedeelte apart en aan het eind van de avond volgt er een gezamenlijk slotnummer.
The post

Lees meer »

Van de eerste Vlaamse extreemrechtse burgemeester tot het verlies van Jos D’Haese in Antwerpen: alles wat je moet weten over de lokale verkiezingen

De lokale verkiezingen zitten er weer op. Hoewel Vlaams Belang met Guy D’haeseleer in Ninove weliswaar voor het eerst in de geschiedenis een burgemeester kan leveren, hebben de twee meest extreme partijen, Vlaams Belang en PVDA, de verwachtingen niet helemaal waargemaakt. CD&V houdt intussen duidelijk stand en groeit hier en daar zelfs, terwijl N-VA een aantal belangrijke overwinningen in onder

Lees meer »