Bij ons blijven de peilingen min of meer stabiel, in Wallonië zijn ze volop in beweging

Terwijl de peilingen in Vlaanderen al maanden min of meer hetzelfde beeld geven, zit het politieke landschap in Wallonië volop in beweging. PS is er (virtueel) niet meer de grootste en anderen steken volop hun neus aan het venster.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare

Wie opent binnenkort zijn of haar droomzaak in de Ooststraat? Daar kan jij mee over beslissen. Breng van 3 tot 15 september jouw stem uit via participatie.roeselare.be/winjewinkel en bepaal mee wie ‘Win je winkel’ wint!
The post Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie

Een natuurliefhebber vond maandag in de late namiddag twee obussen in het struikgewas in de Kasteelstraat in Ardooie. De man reageerde alert en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.
The post Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht wil jonge winger van Southampton huren

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »