Belgische postzegels bij de duurste in Europa: “35 procent winst is iets te veel van het goede”

De prijs van een postzegel in ons land ligt bij de hoogste in Europa. De prijs van een priorzegel is bijvoorbeeld de op twee na hoogste in een groep van 34 landen, zo becijferde BIPT, dat postdiensten controleert. “Bpost maakt duidelijk misbruik van haar monopoliepositie”, reageert N-VA-Kamerlid Michael Freilich. 

Meer krantenkoppen in België

De Barkentijn, de plek die hele generaties de zee liet ontdekken, viert 100ste verjaardag: “Met renovatie en nieuwbouw kan het nog jaren mee”

De Barkentijn viert dit weekend zijn honderdste verjaardag. De villa op de dijk van Nieuwpoort zorgt er al decennia voor dat kinderen, families en gepensioneerden – waarvan velen het financieel lastig hebben – een unieke vakantie beleven. Wij blikken terug én vooruit met de voormalige en de huidige directeur: Jo Rousseau en Nicolas Vermote.
The post De Barkentijn, de

Lees meer »

Twintigtal buurtbewoners opvangen in Plopsahotel na gaslek in straat

In Adinkerke ontstond maandag in de vooravond een gaslek op straat aan een woning vlakbij Plopsaland. Een twintigtal bewoners uit de straat werden geëvacueerd en ondergebracht in het Plopsahotel. “Het huis waar het gaslek ontstond is tijdelijk onbewoonbaar. Het gezin met twee kinderen kan tijdelijk ook in het Plopsahotel terecht”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan B).
The post

Lees meer »

’t Piegoetje neemt afscheid van Zonnedal

Meisjeschiro ‘t Piegoetje verlaat Zonnedal en neemt zijn intrek in een nieuwbouw op de terreinen van Chirojongens Sint-Jan. Met een receptie met sympathisanten en oud-leden werd afscheid genomen van hun oude heem. “’t Piegoetje heeft als sinds 1971 zijn thuisbasis in Zonnedal, toen nog in de werfkeet van een aannemer”, weet jeugdschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open
The post ’t Piegoetje

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B) willen voor eigen sterkte gaan: “Onze ploeg is duidelijk versterkt”

De Doskovieten van Kanegem moesten de voorbije transferperiode stevig op de markt gezien certitudes als Matthieu Verbrugghe en Jens Langeraet beslisten om te stoppen met voetballen. Men slaagde in de opzet, want de aanwinsten hebben zich in de voorbereiding duidelijk getoond. En ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Westkapelle (3-1 winst).
The post Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B)

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft meer details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »

Met 6 in de auto, met te hoge snelheid en dronken: parket vraagt celstraf van 18 maanden tegen man die dodelijk ongeval veroorzaakte in Koningshooikt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen de man die 2 jaar geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Koningshooikt. Daarbovenop vraagt het OM een rijverbod van 5 jaar, een alcoholslot van 2 jaar en een boete van 1.000 euro. Bij het ongeval kwamen 2 inzittenden om het leven. De broer van de bestuurder, die ook

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »