“Batjes met een ludieke twist”: koopjesdagen in Ledegem van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni zijn er opnieuw batjes in Ledegem. Het enthousiasme bij de verschillende verenigingen, handelaars en horecazaken is groot. Zij pakken uit met tal van ludieke activiteiten. Van een kampioenschap eierwerpen tot een koekenworp. “Het goede weer is alvast besteld.”

In juni zijn er jaarlijks batjes in de gemeente Ledegem. De voorbije maanden was het even afwachten wat die dit jaar zouden brengen. Geïnteresseerde deelnemers staken enkele maanden geleden de koppen bij elkaar in het gemeentehuis. “We merken dat het enthousiasme inmiddels erg groot is. De handelaars kijken uit naar de batjes en verschillende verenigingen en horecazaken pakken uit met een leuk concept of een opmerkelijke activiteit”, aldus Corneel Schepens van Unizo.

De ondernemersvereniging helpt ieder jaar met de coördinatie van het gebeuren. In vergelijking met de voorbije jaren wordt het batjesweekend al op verschillende plaatsen op vrijdagavond ingezet. Dat is vooral te danken aan de plaatselijke horecazaken. Bij Lupis openen ze een cocktailbar. In Godjes zet een dj het weekend feestelijk in. In café Bie Kasse is er een optreden van een coverband. Radiozender Radio Scorpio maakt radio vanuit café De Sportwereld.

Nieuwe initiatieven

De zaterdag en zondag blijven ook dit jaar de drukste dagen van het batjesweekend. Aan reisbureau Sint-Pieterscars richt Gezinssport Ledegem een gezellig terras in en organiseert men een ludieke wedstrijd ‘savatte schieten’. Omstreeks 18 uur komt er een accordeonduo langs. Ook het Davidsfonds kleurt opnieuw de Ledegemse batjes. Zij pakken dit jaar weer uit met hun wijnterras waar Italiaanse wijnen deze keer centraal staan. Daarbij worden ook gepaste hapjes geserveerd. De voorbije jaren palmde de vereniging de omgeving van het Peereboomhuis in. Doordat daar nu werken aan de gang zijn, moest het Davidsfonds op zoek naar een unieke locatie. Die werd gevonden in de tuin van de pastorie.

“We hopen dat heel wat mensen na het stemmen nog eens naar het centrum afzakken om samen te genieten van een lekker aperitiefje.”

Ook de jongeren van het jeugdhuis Den Traveir laten zich niet onbetuigd. Zij organiseren opnieuw het batjesfestival. Om 14 uur luidt een optreden van dansclub Flex de optredens in. Op de affiche staan Resist The Wolf, Grant Gale, H3ktor, Mr. Myst en Tumbleweed. Na de optredens is er nog een afterparty. ‘t Kaffeeet zorgt tijdens het festival voor pizza’s. “We zijn ook blij om te zien dat er nieuwe mensen iets doen tijdens de batjes”, aldus Corneel Schepens. Zo baat Rumtastik een rumbar uit en verkopen de leden van de snorrenclub van Bie Kasse worsten. De Zingende Ober zorgt in en rond het café voor extra ambiance. De plaatselijke harmonie stapt op zaterdag ook door het centrum van de gemeente en speelt er haar beste muziek.

Verkiezingszondag

Zondag 9 juni is niet alleen batjeszondag, maar ook verkiezingszondag en vadertjesdag. Daar spelen verschillende horecazaken en verenigingen op in. Beweging.net Ledegem organiseert in de vrije basisschool De Peereboom een vaderdagaperitief.

“Wij organiseren ‘s middags een etentje. We merken nu al aan de reserveringen dat heel wat papa’s hun kinderen meenemen om hier van de beenham te smullen”, aldus zaakvoerster Hilde Wysselinck. Nabij Godjes plaatst uitbaatster Emma Vergote al ‘s ochtends vroeg haar terras buiten. “Met het oog op de verkiezingen. We hopen dat heel wat mensen na het stemmen nog eens naar het centrum afzakken om samen te genieten van een lekker aperitiefje.”

Eierwerpen

Ook op zondag staan er enkele ludieke evenementen op de agenda. In de omgeving van Lupis is er het kampioenschap eierwerpen. Teams, bestaande uit vier personen, kunnen inschrijven via het nummer 0477 26 89 76. Het kampioenschap start om 15 uur. Om 17 uur is er nabij café Bie Kasse een koekenworp voor de kinderen.

“Er is dus ook dit jaar een erg divers programma. We merken dat de verenigingen, handelaars en horecazaken echt mee hun schouders willen steken onder de batjes. Nu kunnen we alleen maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. We hebben alvast mooi weer besteld”, besluit Corneel Schepens.

The post “Batjes met een ludieke twist”: koopjesdagen in Ledegem van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »