Advocaten laten gevangenis van Vorst in beslag nemen: “De Belgische Staat is 24 miljoen euro verschuldigd”

De Orde van Franstalige en Duitstalige balies heeft dinsdag beslag laten leggen op de gevangenis van Vorst. De actie is gericht tegen de Belgische Staat, omdat die ondanks verschillende veroordelingen nog altijd geen einde heeft gemaakt aan de “overbevolking en onmenselijke behandeling in de gevangenissen”.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewijsmateriaal is zo nat dat het onbruikbaar is, dus gaat verdachte van dubbele moordpoging vrijuit: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een

Lees meer »

Groep 82 verwent de bejaarden met seniorenfeest

De leden van Groep 82 hebben alle Ardooise en Koolskampse bejaarden uitgenodigd voor een seniorenfeest. Met ruim 300 gingen ze op de uitnodiging in. Groep 82 had Didier Feys op de affiche gezet en hij kroop nog eens in de kleren van zanger Hein Didioffsky. Iedereen werd verwend met koffie en gebak. Er waren bloemen
The post Groep 82

Lees meer »

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »

Insiders over de laatste weken van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step: “Zijn afscheid was een emotionele beslissing, Julian heeft hard getwijfeld”

Julian Alaphilippe (32) is met de Tour of Britain bezig aan zijn laatste rittenkoers in dienst van Patrick Lefevere. In de openingsetappe was het al meteen raak voor Soudal Quick-Step. Mede door sterk kopwerk van de afscheidnemende Fransman. Ploegleiders Klaas Lodewyck en Dries Devenyns kijken met gemengde gevoelens naar het nakende vertrek van de dubbele wereldkampioen.

Lees meer »

Vader onder invloed (32) riskeert één jaar cel nadat hij moeder rammeling geeft voor ogen van zoontje

Een 32-jarige man uit Diksmuide riskeert een celstraf van één jaar, eventueel met uitstel onder voorwaarden, nadat hij zijn intussen ex-vriendin een stevige rammeling gaf op straat. Dat gebeurde voor de ogen van hun zoontje, die op de achterbank van de wagen zat. Een getuige belde de politie waarna K.F. ingerekend werd.
The post Vader onder invloed (32) riskeert

Lees meer »

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »