“We kunnen de impact voor de patiënt nog niet inschatten”: mogelijk geen vergunning voor 400 geneesmiddelen

De Europese Commissie vraagt aan de lidstaten om de vergunning van bijna 400 generische geneesmiddelen op te schorten. Ze werden getest in een onbetrouwbaar lab. Het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG onderzoekt de impact voor Belgische patiënten.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

Austin: “Inzet van Amerikaanse langeafstandswapens in Rusland zal oorlog niet beslissen”

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Drie doden nadat vliegtuigje crasht in Amerikaanse woonwijk

Een klein vliegtuig is zaterdag neergestort op woningen in Fairview, in de Amerikaanse staat Oregon. Drie mensen kwamen daarbij om het leven: de twee inzittenden van het vliegtuig en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt. Dat meldt de lokale nieuwszender ‘Fox12 Oregon’.

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

De Bouwvrienden houden een sneukelroute

Op zondag 15 september organiseren De Bouwvrienden een sneukelroute van zo’n 25 km met haltes bij De Bouwvrienden zelf. De start is tussen 13 en 14 uur bij Gardenier in de Irislaan 8. De laatste stop is bij Verschoot in de Industrielaan 7. Deelnemen kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder de
The post De Bouwvrienden

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Een stapel nieuwe boeken, papieren, mappen, extra gerief… Zeker op de eerste schooldagen is het sleuren en zwoegen met die boekentas!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen

Van de 25 kandidaten waarmee Team 8600 op 13 oktober naar de Diksmuidse kiezer trekt, zitten negen nieuwelingen. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd voorgesteld in de IJzerboomgaard in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon trekt de lijst. De jongste kandidaat is 19.
The post Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oog in oog met haar monster op proces: vrouw (72) “gedrogeerd door haar man zodat 50 onbekenden haar konden verkrachten terwijl ze bewusteloos was”

In het Zuid-Franse Avignon gaat vandaag het proces van start tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisele P., heeft laten verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde onbekenden uit haar in hun huis te verkrachten. Er zijn vijftig andere verdachten. Gisele P. wou geen gebruik maken van haar recht op anonimiteit.

Lees meer »