Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad

Zoals ze enkele maanden geleden heeft aangekondigd, stopt Rita Dewulf (CD&V) met de politiek. De voormalige Torhoutse schepen diende maandagavond tijdens de gemeenteraad officieel haar ontslag in. Haar laatste dag als raadslid wordt vrijdag 31 mei.

In januari werd Rita, die 62 is, nog voorgesteld als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, maar kort daarna veranderde ze van mening. Ze besloot een punt achter haar politieke bezigheden te zetten. Ze stelde haar plaats op de CD&V-lijst weer vacant.

Schepenwissel heeft pijn gedaan

Rita is sinds 1995 gemeenteraadslid en werd op 1 januari 2013 schepen. Dat laatste bleef ze tot eind juni vorig jaar, toen ze, zoals na de verkiezingen van 2018 afgesproken, haar schepenambt nog voor anderhalf jaar doorgaf aan partijgenote Annick Vanderspurt. “Ik heb die wissel gerespecteerd, maar hij heeft me geen deugd gedaan”, steekt Rita haar ontgoocheling niet onder stoelen of banken. “Het deed pijn om mijn legislatuur als schepen niet te kunnen afronden. Maar anderzijds: een woord is een woord. Ik ben de gemaakte afspraak uit 2018 nagekomen. Er is zeker geen sprake van ruzie of onenigheid.”

Eerste kleinkindje Oscar sinds januari

Rita woont in de Makeveldmolenstraat op de wijk Don Bosco. Ze heeft twee zonen, Alexander (31) en Laurens (28). En op 10 januari, toevallig haar eigen geboortedatum, is ze voor het eerst oma geworden. Oma van Oscar, het zoontje van Laurens. Dat eerste kleinkindje heeft een nieuwe wereld voor haar doen opengaan.

“De komst van Oscar heeft sterk meegespeeld in mijn beslissing om met de politiek te stoppen”, klinkt het. “Ik wil genoeg tijd voor hem kunnen vrijmaken. Als je je als politica voor de volle 100 procent inzet, word je voor een stukje geleefd. Je hebt tal van verplichtingen. Daar wil ik vanaf. Ik wil meer van het leven kunnen genieten.”

Luid applaus vanop alle banken

Rita werd voor alle voorbije jaren in de lokale politiek bedankt door burgemeester Kristof Audenaert (CD&V). Ze zal in de gemeenteraad opgevolgd worden door CD&V’er Kristoff Demoor. Een sterk geëmotioneerde Rita zei met een goed gevoel op haar politieke carrière terug te kijken en bedankte iedereen die haar door dik en dun gesteund heeft. Vanop alle banken weerklonk er luid applaus.

The post Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd ervan verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

In het containerpark van Houthulst is maandagavond brand uitgebroken. Het ging om een uitslaande brand in de container waar het afval van de gemeentelijke vuilnisbakken wordt opgeslagen. “We weten nog niets over de oorzaak, maar kunnen kwaad opzet niet uitsluiten”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

Lees meer »

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »