Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij in Oostends drugsmilieu, dader gaat voor vrijspraak: “Dit was wettige zelfverdediging”

Twee twintigers riskeren voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf voor hun aandeel in een brutale steekpartij in Oostende. Volgens parket was er sprake van een moordpoging.

Op 31 mei vorig jaar raakten twee mannen op klaarlichte dag slaags aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Oude Molenstraat in Oostende. Een van de mannen gaf meerdere messteken aan een 34-jarige man, die op de hoek met de Frère-Orbanstraat in elkaar zakte. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De feiten speelden zich af in het drugsmilieu, maar de precieze aanleiding blijft onduidelijk. Dader Znati D. (22) kon pas in oktober ingerekend worden. Hij riskeert vier jaar effectief voor poging tot moord. Zelf vraagt hij de vrijspraak. “Hij handelde uit wettige zelfverdediging”, pleitte advocaat Nicholas De Mot.

Mes in bloempot

Een vermeende medeplichtige, Ibrahim H. (27), liep al op 22 juli tegen de lamp naar aanleiding van winkeldiefstallen in Oostende. De Algerijn zou het mes daags voor de feiten in een bloempot in de buurt hebben verborgen. Hij riskeert een jaar cel, maar ontkent zijn aandeel met klem. Opvallend: een buurtbewoner trof het mes kort voor de steekpartij aan en bracht het naar de politie. De feiten werden uiteindelijk gepleegd met een ander mes.

In de zaak stelde niemand zich burgerlijke partij. De uitspraak volgt op 24 juni. (AFr)

The post Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij in Oostends drugsmilieu, dader gaat voor vrijspraak: “Dit was wettige zelfverdediging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »