’t Venster presenteert foodtruck en Katrien Verfaillie: “Tuin meer openstellen voor de buurt”

In Unie-K ‘t Venster, een woonondersteuning voor volwassenen met een niet aangeboren beperking in de Willem Elsschotstraat, willen ze de tuin meer openstellen voor de buren. “We hebben een tweedehandscaravan gekocht en als foodtruck ingericht”, zegt Vanessa Dermaut. “Op vrijdag 31 mei, de Dag van de Buren, klinken we daarop met bewoners, medewerkers, buren en het Dorpscomité. En ‘s avonds komt troubadour Katrien Verfaillie optreden.”

“Al sinds vorig jaar wilden we in ‘t Venster onze tuin meer openstellen voor de buurt”, zegt Vanessa Dermaut. “En we kregen de kans om met de opbrengst van een aantal activiteiten die we hadden georganiseerd met het buurtteam – bewoners, buren, medewerkers, vrijwilligers – een tweedehandscaravan te kopen. Die hebben we ingericht als foodtruck. Tafels en stoelen hebben we gekregen via sponsoring.”

“Nu zoeken we nog een aantal handige buren die willen meehelpen om een gezellige plek in de tuin in te richten die gemakkelijk toegankelijk is voor de buurtbewoners. We plannen daarvoor een aantal klusdagen in tijdens de zomermaanden en zorgen voor spijs, drank en muziek voor de klussers. Wie een handje toe wil steken, kan contact opnemen met ’t Venster.”

Op de Dag van de Buren, vrijdag 31 mei, klinken de bewoners, medewerkers en buren uit de Merelwijk tussen 16 en 17 uur op de foodtruck. “Vanaf 18 uur openen we de deuren van ‘t Venster voor iedereen. En om 19 uur treedt troubadour Katrien Verfaillie op. Iedereen is welkom en het optreden is gratis.”

Van Dorp tot Dorp

In coronatijden werd de West-Vlaamse Katrien Verfaillie bekend met haar lied ‘Kunnik nemi na joen komn’, een lied op de melodie van La Montagne van Jean Ferrat, dat later beter bekend werd in de versie Mijn Dorp van Wim Sonneveld. Katrien vatte het idee op om in alle dorpen, steden en gemeenten in de provincie op te treden met Van Dorp tot Dorp en elk dorp een strofe te geven in haar lied om zo het langste lied ooit te creëren. (IB)

Wie wil helpen om een plek in de tuin in te richten, kan zich melden via 051 31 84 72 of [email protected]. Tickets voor het optreden reserveren kan op 051 31 84 72.

The post ’t Venster presenteert foodtruck en Katrien Verfaillie: “Tuin meer openstellen voor de buurt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Hollemeersch in Heuvelland heeft nu ook een sfeercafé: “Met De Moare kiezen we voluit voor streekproducten”

In samenwerking met De Hollemeersch in Heuvelland opent Philippe Felix, tot voor kort uitbater van restaurant Casino, het sfeercafé De Moare en dit op de benedenerdieping van het hotel. “We kiezen voluit voor streekproducten.”
The post De Hollemeersch in Heuvelland heeft nu ook een sfeercafé: “Met De Moare kiezen we voluit voor streekproducten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »