ROLAND GARROS. Meteen einde verhaal voor Rafael Nadal: Spanjaard sneuvelt in eerste ronde tegen Zverev

De eerste partijen zijn al aan de gang op Roland Garros. Onze landgenoot Zizou Bergs heeft zich geplaatst voor de tweede ronde na een straffe comeback. Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »

Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen

Laure Plaetevoet (Hermes Club Oostende) werd onlangs op het BK voor scholieren in Nijvel in het discuswerpen nationaal kampioen met een worp van 39m06. Tijdens de open meeting in Vilvoorde volgde een week later nog een beter resultaat, liefst 42m16. Tevens goed voor een provinciaal record.
The post Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elisabeth Lucie Baeten is meter van konijn in kinderboerderij Rivierenhof in Deurne: “Volop op zoek naar meer meters en peters”

De kinderboerderij in het Rivierenhof in Deurne is op zoek naar meters en peters voor hun dieren. Door een persoonlijke band met een mens, zou het welzijn van de dieren verbeteren. De eerste 2 meters zijn al bekend: actrice Elisabeth Lucie Baeten is voortaan meter van het konijn Tess, en buurtbewoonster Ann Van Mol is trotse meter van een witte

Lees meer »

Welk profiel heeft Anderlecht nodig? En zijn er gevolgen voor Fredberg? Degryse bespreekt dé hamvragen in zoektocht naar nieuwe coach

Nu Brian Riemer niet langer coach is van Anderlecht, liggen er wel wat hamvragen op tafel. Kwesties die onze analist Marc Degryse uitvoerig bespreekt. Naar welk profiel moet het bestuur op zoek? Aan welke namen denkt Degryse daarbij, of zouden net geen goeie match zijn? En wat zijn de gevolgen voor CEO Sports Jesper Fredberg, die toch veel invloed leek

Lees meer »

Arne Engels doet met de perfect getrapte corner Rod Stewart en Celtic-fans helemaal uit de bol gaan

Geweldig moment voor Arne Engels. De Rode Duivel (21) mocht opnieuw rekenen op een basisplaats bij Celtic in de Champions League-match tegen Slovan Bratislava en bedankte zijn trainer Brendan Rodgers voor het vertrouwen. Na zeventien minuten de perfect getrapte corner op het hoofd van Liam Scales: 1-0. De 60.000 fans in Celtic Park uit de bol, waaronder ook de iconische

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen gehoord in Beiroet

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Situatie Oekraïne zeer zorgwekkend nadat nog maar een derde van energievoorziening overblijft na Russische aanvallen: “Dit zijn oorlogsmisdaden”

Het Internationaal Energieagentschap maakt zich grote zorgen over hoe Oekraïne de komende wintermaanden zal doorkomen. Met onophoudelijke luchtaanvallen van de Russen beschikken de Oekraïners nog slechts over een derde van de energie-infrastructuur. “Delen van Oekraïne riskeren onbewoonbaar te worden. Deze winter kan leiden tot een nieuwe golf van vluchtelingen.”

Lees meer »

Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken”

Evento, de zaak van Evelien Kimpe aan de Roeselaarsestraat in hartje Moorslede, bestaat vijf jaar. Die verjaardag laat Evelien niet zomaar passeren. Op 27 en 28 september organiseert ze een feestweekend waarin klanten ook de nieuwe snoepwand kunnen ontdekken.
The post Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik een goed feestje geven en deel schenken aan het goede doel”

In de populaire VRT 1-quiz ‘Switch’ schittert deze week Kaat De Rauw (20) uit Anzegem. De studente vroedkunde is in remissie nadat er begin vorig jaar lymfeklierkanker werd vastgesteld. “Ik wilde met mijn deelname ook kanker bij jonge mensen bespreekbaar maken.”
The post Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik

Lees meer »