Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt

Het staat nu onomstotelijk vast. Minstens vier matchen van het Europees kampioenschap voetbal zullen op een groot scherm op de Torhoutse Markt gratis door de stad vertoond worden. Maandagavond heeft de gemeenteraad de veiligheidsmaatregelen goedgekeurd.

De eerste match heeft op vrijdag 14 juni bij de start van de driedaagse Batjes plaats. Iedereen kan vanaf 20 uur komen genieten van de uitzending van de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland. Het scherm zal opgesteld staan aan de voorzijde van het oud-stadhuis. Aansluitend, vanaf 22.30 uur, speelt discobar Sarzebuuze hippe muziek.

Groepswedstrijden van België te zien

Het EK wordt van 14 juni tot en met 14 juli in Duitsland gespeeld. Er nemen 24 landenploegen deel. Na de openingsmatch zullen de drie wedstrijden van België in de groepsfase op de Markt te zien zijn: op maandag 17 juni om 18 uur tegen Slowakije, op zaterdag 22 juni om 21 uur tegen Roemenië en op woensdag 26 juni om 18 uur tegen Oekraïne.

Mochten de Rode Duivels doorstoten naar de eindronde, dan zullen die wedstrijden ook vertoond worden. Maar dat is nog koffiedik kijken.

Vanzelfsprekend zal het plaatsen van een groot scherm en de te verwachten volkstoeloop positief zijn voor de horecazaken op en om de Markt. Van al dat voetbal kijken krijg je nu eenmaal honger en dorst.

The post Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Zij getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Geen gezondheidskwaal hardnekkiger dan buikvet. Geen lichaamsonderdeel ook dat hardnekkiger wordt weggemoffeld onder de juiste plooi, want iederéén heeft het. Maar wanneer moffelen niet meer werkt en diëten ook weinig soelaas biedt, wordt buikvet – noem het liefkozend ‘een penske’ of afkeurend ‘mijn zwemband’ – een strijd die mensen in stilte voeren. Behalve Karen (45) en Naldo (36): zij spreken

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Chirokamp afgebroken na uitbraak rotavirus

Chiro Tom & Sam uit Merksem heeft zondag haar jaarlijks bivak afgebroken nadat er een uitbraak van het rotavirus was vastgesteld. Een 40-tal kinderen had maag- en darmklachten, ook een deel van de leiding raakte besmet.

Lees meer »