Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.

Brasserie ’t Anker aan de Kortrijksestraat was jarenlang een van de weinige nachtrestaurants, zo niet de enige in de grote regio, waar je zelfs om 5 uur ’s ochtends nog iets kon eten. De zaak werd gerund door Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq. Nachtrestaurant ’t Anker werd in 1987 opgericht door de ouders van Jean-Claude, Nicole Verfaille en Freddy Masselus uit Kuurne. Zij runden sinds 1979 het nachtrestaurant De Laeten in Kuurne, waar je ‘s nachts nog terecht kon voor kip en broodjes. Het concept van kip en broodjes verhuisde mee naar ’t Anker.

“Na enkele jaren namen Jean-Claude en Martine de zaak over van hun ouders. Mensen op weg naar of op terugweg van een feestje of een discotheek, maar ook ploegwerkers, nachtverplegers en stadsdiensten: ze vonden ’s nachts of ’s morgens vroeg het restaurant met gemak. Na bijna 37 jaar stoppen Jean-Claude en Martine. “Het is een zeer mooie en gouden tijd geweest, maar nachtwerk kruipt in de kleren. We willen een beetje rusten en nog wat van het leven genieten”, aldus het koppel.

Hart verloren

Jean-Claude en Martine gingen op zoek naar een overnemer en kwamen uit bij Jennifer Bogaert (39), een medewerkster van de zaak. Zij is afkomstig uit Oudenaarde en werkte eerder in een brasserie in Oudenaarde, in het park Baron Casier in Waregem en al twee jaar in ’t Anker.

“Ik heb mijn hart verloren aan de zaak en vooral aan de huidige uitbaters. Het zijn prachtige mensen en fantastische bazen”, vertelt Jennifer. “Ik zou het jammer vinden als een van de meest gekende nachtrestaurants in de regio zou verdwijnen en ja, het is een van de laatste.” De bedoeling van Jennifer is om ’t Anker open te houden van maandag tot en met donderdag van 18 uur tot 3 uur ’s nachts en op vrijdag en zaterdag de zaak open te houden van 18 tot 5 uur ’s morgens, op zondag van 11.30 tot 5 uur. De sluitingsdag is woensdag. “Ik wil ook werken met een tegoedbon bij een reservering vanaf vier personen, met een verrassingsbord en aperitief van het huis. Voorwaarde is wel dat je de bon moet meebrengen.”

The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.
The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge appeared first

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »