“Eigen twist geven aan de gerechten”: Chez Jacques op Sint-Michielsplein wordt bistro

Chez Jacques, het restaurant op het Sint-Michielsplein opent op 3 juni opnieuw de deuren nu met Michael Manuello en Lode Vercaempst achter de kookpotten. “Op het menu, Frans-Belgische gerechten aan een eerlijke prijs.”

“De naam nemen we over van de vorige zaakvoerders maar we zetten er nu bistro voor om duidelijk te maken dat wij een eethuis zijn voor iedereen. Op de kaart zal er een maandmenu staan, een dagelijkse lunch voor 24 euro en diverse kleinere gerechten als vispannetjes of tapas”, vertelt chef Michael Manuello.

Hij is Frans-Italiaan maar woont en werkt al jaren in de regio. Tot voor kort was hij de chef van La Talpa in Izegem. “Mijn ervaring heb ik een beetje over de hele wereld opgedaan. Met mijn diploma van kok ging ik aan de slag in Frankrijk, in Thailand, op het eiland Saint-Maarten in de Caraïbische Zee en in Afrika. De laatste jaren was ik chef in verschillende West-Vlaamse restaurants. Ik heb zowel in sterrenrestaurants gewerkt als in eenvoudige zaken wat voor een onschatbare culinaire bagage heeft gezorgd.”

“Ik ben in Roeselare terecht gekomen dankzij de liefde. Mijn vrouw Karien Dufoort is Roeselaarse en zal ook af en toe een handje toesteken in de zaak. Maar het grote werk komt op mijn schouders terecht en op die van Lode Vercamst, mijn souschef die ik meebracht uit La Talpa.”

Familiale sfeer

“Ik ben nu bijna 56 en het is tijd om nog voor een laatste keer iets moois uit de grond te stampen. Met Bistro Chez Jacques mikken we op de mensen die graag gezellig tafelen maar die geen maandloon willen neertellen voor een etentje.”

Bistro Chez Jacques is vanaf 3 juni geopend van vrijdag tot en met dinsdag zowel ’s middags als ’s avonds. Ook ’s namiddags is men welkom in de zaak of op het terras voor een kopje koffie of een drankje. “Naast kwaliteit in de keuken en op het bord willen we vooral inzetten op een gezellige familiale sfeer”, aldus nog Michael Manuello.

Bistro Chez Jacques is nog op zoek naar een zaalmedewerker en ook flexijobbers voor hulp tijdens bijvoorbeeld de batjes mogen zich aanbieden op het nummer 0479-567370. Op dit nummer kan ook een tafeltje gereserveerd worden. (Bart Crabbe)

The post “Eigen twist geven aan de gerechten”: Chez Jacques op Sint-Michielsplein wordt bistro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Emotionele dag in Duitsland: Luke Littler en Peter Wright barsten (elk om andere reden) in tranen uit op het podium’

Het was een emotionele zondag op het German Darts Championship, deel uitmakend van de Euro Tour. Peter Wright (54) pakte éindelijk zijn eerste titel van het seizoen en was eerder op de dag al in tranen uitgebarsten. Hetzelfde deed zijn tegenstander Luke Littler (17), maar dan om een heel andere reden. Zijn beste vriend had immers net zijn vader verloren.

Lees meer »

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst

Het voorbije weekend maakte coalitiepartij WIT de namen en volgorde bekend van de kandidaten die op zondag 13 oktober zullen meedingen naar de stem van de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker van WIT wordt fractievoorzitter Dieter Debacker, de drie huidige schepenen duwen de lijst.
The post WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst appeared first

Lees meer »