“Dit is een droom die uitkomt”: Jeroen Logghe uit Diksmuide speelt mee in prestigieuze spektakelmusical 14-18

Jeroen Logghe (32) uit Diksmuide mag de ene na de andere sterke productie op zijn palmares schrijven. Momenteel staat hij op het podium van de spektakelmusical 14-18 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. “Tien jaar geleden zat ik in de tribune, nu sta ik op het podium. Dat is echt een droom die uitkomt”, zegt Jeroen. Komende zondag gaat de musical in première.

Jeroen (32) is de zoon van Gabriël Logghe en Marleen Dewilde uit de Rellemstraat in Diksmuide. Hij groeide op nabij de IJzertoren. Als twaalfjarige sloot hij zich aan bij Theater De Toverlantaarn, waar hij zijn eerste stappen zette op het podium in de musical ‘Oliver!’. Hij woonde er tot zijn 21ste, want toen vertrok hij naar Nederland voor zijn studies Musicaltheater. Tussendoor keerde hij wel vaak terug naar zijn roots, en regisseerde en choreografeerde hij eveneens vaak voor De Toverlantaarn. “Ik heb er de musical ‘Jekyll & Hyde’ gechoreografeerd, die in 2017 een 5.000-tal mensen naar onze kleine stad lokte. Intussen woon ik in Nevele, niet zo ver van Gent. Door de rust en landelijke omgeving daar heeft het enorm veel weg van Diksmuide. Ik heb dus niet veel moeite moeten doen om me daar ook thuis te voelen”, glimlacht Jeroen.

Palmares

Na zijn schooltijd toerde hij met de musicals ‘A Chorus Line’ in Nederland en ‘Cabaret’ in Frankrijk. Maar in België ligt zijn hart. “Hier heb ik onder meer meegespeeld in ‘Scrooge’ (met de inspirerende Warre Borgmans als tegenspeler, red.), ‘The Best of Musicals’, ‘Sunset Boulevard’, ‘Blood Brothers’ met de West-Vlaamse collega Liesbeth Roose en ‘Priscilla, Queen of the Desert’ met de West-Vlamingen Brecht Callewaert en Baptiste Vuylsteke aan mijn zijde. Bij Studio 100 was ik eerder te zien in ‘Vergeet Barbara’ en ‘Red Star Line’. En wat 14-18 betreft: tien jaar geleden was die musical ook al te zien, maar toen zat ik nog op de schoolbanken”, bekent Jeroen. “Maar ik zat wel dan al in het publiek op de tribune, die toen nog alleen naar voor en naar achter kon rijden. Ik was toen wel al erg onder de indruk van het sterke verhaal en de enorme spektakelwaarde. Toen was het een droom om ooit deel te mogen uitmaken van zo’n productie. En kijk nu, 10 jaar later… Wie had dat gedacht?”

“Onder het ensemble verstaan we de acteurs die zingen en dansen in groep”

“Normaal gezien vindt er altijd een auditie plaats, maar aangezien ze mij bij Studio 100 al kenden, was het voldoende om aan te geven dat ik interesse had en beschikbaar was”, gaat Jeroen verder. “Ik ben zo dankbaar dat ik nog even in het Pop-Up Theater mag vertoeven.”

Ensemble

Jeroen maakt in 14-18 deel uit van het ensemble. “Onder het ensemble verstaan we de acteurs die zingen en dansen in groep. In het ensemble zijn ook de understudies voor de hoofdrollen te vinden. Wanneer iemand ziek- of wegvalt, valt iemand van het ensemble dus voor hen in”, vertelt hij verder. Nu staat hij daar op het podium tot aan de zomervakantie. En daarna vakantie? “Helemaal niet. Tijdens de zomer organiseer ik met mijn eigen organisatie Thearte terug musicalstages in Vlaanderen. Dat is een echte marathon. De zomermaanden zijn doorgaans dan ook enorm hectisch. Ook West-Vlaanderen doen we aan, met stages in Brugge, Wevelgem en natuurlijk Diksmuide, waar het voor mij als kind ook allemaal begonnen is in CC Kruispunt. Begin augustus vinden daar twee Thearte-musicalstages plaats: ééntje voor kinderen (6 tot 14 jaar, van 5 tot 9 augustus) en één voor jongeren (14 tot 20 jaar, van 6 tot 10 augustus). Op vijf intensieve dagen tijd werken we toe naar een korte voorstelling, die de kids en teens dan brengen voor hun familie en vrienden op het grote podium. In het najaar zit ik ook niet stil. De musical 14-18 gaat dan nog even door. Daarna vervoeg ik de cast van de feelgoodmusical ‘Tien-om-te-Zien’. Dat speelt vanaf december en wederom in Puurs.”

Tickets en info: www.14-18.nu. Info en inschrijvingen voor musicalstages Diksmuide: www.thearte.be.

[email protected]

The post “Dit is een droom die uitkomt”: Jeroen Logghe uit Diksmuide speelt mee in prestigieuze spektakelmusical 14-18 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

En of het deugd deed: voor het eerst sinds januari kregen we nog eens een maand die zonniger was dan normaal, zomer was wel veel natter dan gemiddeld

Voor het eerst sinds januari kende Ukkel nog eens een maand die zonniger was dan normaal. De totale zonneschijnduur van de afgelopen maand augustus bedroeg 235 uur en 11 minuten in Ukkel (normaal 192 uur en 26 minuten). Dat blijkt zondag uit de klimatologische gegevens van het KMI. Kijken we naar de hele afgelopen zomer, dan viel er in Ukkel

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »