CD&V krabbelt voorzichtig recht, met dank aan de boeren?

Met 15 procent zou CD&V opnieuw de derde partij van Limburg worden. Dat is nog altijd een flink verlies ten opzichte van 2019, maar na eerdere dramatische peilingen voelt het voorzichtige rechtkrabbelen toch als een opsteker. Met dank aan de boeren?

 

Meer krantenkoppen in België

“In zeven jaar heeft ze nooit gehuild, zelfs niet toen ze stierf”: Franse Kamilya (7) komt om nadat jonge motard (19) haar aanrijdt

Frankrijk is onder de indruk na het overlijden van een 7-jarig meisje in de badplaats Vallauris, in de buurt van Cannes. De kleine Kamilya werd afgelopen donderdag aangereden door een 19-jarige motorrijder toen ze met haar oudere broer aan het wandelen was. Het slachtoffertje werd nog in een kunstmatige coma gebracht, maar overleed zondag in het ziekenhuis. “In zeven jaar

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

Eén foto en ze kunnen je je hele leven herkennen: waarom onderneemt ons land geen stappen tegen Clearview AI?

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Clearview, een Amerikaans bedrijf dat heel erg nauwkeurige gezichtsherkenningssoftware maakt én databases aanlegt met onze foto’s, een boete opgelegd van 30,5 miljoen euro. Verschillende andere EU-landen gingen hen al voor. “Dit zijn flagrante inbreuken op de privacywetgeving”. Toch onderneemt ons land voorlopig geen stappen.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »