Brian Rigole staat knap tweede in jongerenklassement Beker van België: “Fysieke problemen zijn achter de rug”

Avelgem Brian Rigole uit Avelgem prijkt momenteel eervol op de tweede plaats van het jongerenklassement van de Beker van België. Na een mindere seizoensstart door rugklachten is de laatstejaarsbelofte weer helemaal op dreef. De toptien- en toptwintigplaatsen beginnen stilaan te komen en ongetwijfeld zullen er nog wel een aantal ereplaatsen volgen.

Twee weken geleden sprintte Brian naar een zeer verdienstelijke 17de stek in de GP Grema Projects in Galmaarden, de tweede manche van de Beker van België. Daar wachtte de renners een uitdagend parcours, waar elke ronde de zijkant van de Bosberg beklommen moest worden. Met zijn prestatie was de pion van Wielerploeg De Molenspurters Meulebeke de eerste belofterenner van de dag en sprong zo meteen naar de tweede stek in het algemene jongerenklassement.

“In Lauwe hebben mijn ploegmaten me heel mooi naar voor gebracht voor de sprint, dat mag ook wel eens gezegd worden”

“De eerste manche, Gent-Staden, heb ik gemist doordat ik met de selectie van Cycling Vlaanderen toen in Brussel-Opwijk reed”, duidt hij. “Nu ik die mooie plaats heb, ga ik die natuurlijk niet zomaar uit handen geven. Er komen nog enkele wedstrijden aan die mij zeer goed zouden moeten liggen, ik denk dan aan Ekeren-Deurne en de Omloop van de Grensstreek in Wervik. Als ik daar goed voor de dag kom, kan ik volgens mij wel m’n plaats succesvol verdedigen.”

Blokkades in onderrug

Het seizoen begon nochtans met een minder gevoel voor de Avelgemnaar. “Ik sukkelde met blokkades in m’n onderrug, waardoor ik in koers telkens het gevoel had dat ik eigenlijk geen kracht kon zetten. Dat is natuurlijk bijzonder frustrerend: op training lukte alles wel, de conditie was zeker goed, maar er was telkens het gevoel dat iets me tegenhield. Na de nodige onderzoeken en behandelingen zou dit nu allemaal – letterlijk – achter de rug moeten zijn. Ik ben dan ook heel tevreden met hoe m’n uitslagen nu zijn, en ook met de manier van koersen.” Vorig weekend dook hij al voor het eerst dit seizoen de top-10 binnen, met een zevende stek in Lauwe. “Daar hebben mijn ploegmaten me heel mooi naar voor gebracht voor de sprint, dat mag ook wel eens gezegd worden.”

De komende maanden kijkt Brian vooral uit naar de Ronde van Vlaams-Brabant en de Ronde van Oost-Vlaanderen, allebei vijfdaagsen. “Daarnaast hoop ik ook zoveel mogelijk ereplaatsen en – wie weet – wel eens een overwinning te pakken”, aldus de student ontwerp- en productietechnologie aan Vives Kortrijk. (RRK)

The post Brian Rigole staat knap tweede in jongerenklassement Beker van België: “Fysieke problemen zijn achter de rug” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

En of het deugd deed: voor het eerst sinds januari kregen we nog eens een maand die zonniger was dan normaal, zomer was wel veel natter dan gemiddeld

Voor het eerst sinds januari kende Ukkel nog eens een maand die zonniger was dan normaal. De totale zonneschijnduur van de afgelopen maand augustus bedroeg 235 uur en 11 minuten in Ukkel (normaal 192 uur en 26 minuten). Dat blijkt zondag uit de klimatologische gegevens van het KMI. Kijken we naar de hele afgelopen zomer, dan viel er in Ukkel

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Team8670 presenteert kandidatenlijst met nieuwe visie en nieuwe vrouwelijke burgemeester voor Koksijde

Op de valreep moest Team8670 de kandidatenlijst waarmee ze op 13 oktober naar de kiezers trekken, nog aanpassen. Zowel lijsttrekker en huidig burgemeester Marc Vanden Bussche en schepen Charlotte Castelein haakten af. Alle pijlen zijn nu gericht op de nieuwe lijsttrekker, Stéphanie Anseeuw, de huidige eerste schepen. Bij de officiële voorstelling van hun lijst schaart het hele team zich unaniem

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir van VRT had een klokkenluidersstatuut. Maar wat is dat? En kan je dan echt niet ontslagen worden?

Netmanager Lotte Vermeir , die door de VRT aan de deur werd gezet, had een klokkenluidersstatuut. Wat is dat eigenlijk? Betekent dit dat haar ontslag automatisch teruggedraaid wordt? Of kan ze een schadevergoeding eisen? “Een klokkenluider is beschermd door de wet”, zegt expert Miet Vanhegen van Acerta Consult. Maar is die bescherming absoluut?

Lees meer »