Bijna 50 graden in Pakistan, en dan is zelfs les volgen levensgevaarlijk

Pakistan en noordelijk India kreunen onder temperaturen die 50 graden benaderen. Dat is te gevaarlijk voor kinderen om nog onderwijs te volgen. “De helft van de Pakistaanse kinderen krijgt geen les meer.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Langemark-Poelkapelle: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Langemark-Poelkapelle trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Langemark-Poelkapelle.
The post Zo stemde Langemark-Poelkapelle: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Middelkerke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Middelkerke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Middelkerke.
The post Zo stemde Middelkerke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand schuldig aan moord

Stijn Marchand (42) is schuldig bevonden aan moord op zijn liefdesrivaal Frank De Vleeschauwer (42) in de zomer van 2022. Dat heeft de assisenjury maandagavond geoordeeld. Marchand, die niet kon verkroppen dat de vrouw van het slachtoffer hun geheime relatie beëindigd had, blijft volhouden dat het om een ongeval ging. Dinsdag kent hij zijn straf.

Lees meer »

Ruth Vandenberghe triomfeert: “Kortrijk kiest voor ambitie en verdere vernieuwing”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Een uitzinnige Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk) sprak zonet in het tot de nok gevuld Hotel Damier haar militanten toe. Met een monsterscore van 37,5% staat niks haar nog in de weg om als eerste vrouw ooit titelvoerend burgemeester van Kortrijk te worden.
The post Ruth Vandenberghe triomfeert: “Kortrijk kiest voor ambitie en

Lees meer »

“Als zelfs in het progressieve Gent Groen voor N-VA geruild wordt, dan is de invloed van de nationale politiek wel erg groot”

“Vanuit de Waalse én Vlaamse hoofdkwartieren vertrekken instructies om lokaal coalities te vormen naar regionaal en federaal voorbeeld. Sommige gemeenten verzetten zich, zoals het Waalse Waver. Een gallisch dorp in een azuurblauw kluwen. Het wordt hoogverraad genoemd. En zelfs in het progressieve Gent willen sommigen Groen vervangen door N-VA. Ziehier de particratie”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

“Mijn ‘kindjes’ zijn bijna kapotgemaakt door hem”: Michel Van den Brande (64) krijgt celstraf met uitstel voor doodsbedreigingen aan boekhouder

“Ik ben het Belgische systeem grondig beu.” Stellingbouwer Michel Van den Brande (64) zag de omzet van zijn bedrijf Kontrimo plots dalen van één miljoen euro per maand naar een luttele 18.000 euro. Dat gebeurde nadat hij boekhouder F.M. uit Gent in dienst had genomen. De rechtbank toonde begrip voor de kwaadheid van Van den Brande, maar niet voor de

Lees meer »