Affiches van 65 jaar Europafeesten te bewonderen in Sint-Andriesziekenhuis

In de inkomhal van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is afgelopen weekend een bijzondere overzichtstentoonstelling geopend. Naar aanleiding van de 65ste verjaardag kan je er namelijk alle affiches van de Tieltse Europafeesten bewonderen.

De vzw Kunst in Sint-Andriesziekenhuis Tielt (K.A.T.) zorgt traditioneel voor tentoonstellingen van kunst- of fotokringen uit de regio in de inkomhal, maar dit keer werd naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de Tieltse Europafeesten gekozen voor een affichetentoonstelling.

Wellicht de meest bekende in het lange rijtje is de allereerste affiche uit 1959, die werd ontworpen door Luc Tack. In 2018, met de zestigste verjaardag van de feesten, kwam dat eerste ontwerp opnieuw op de affiches. “Sowieso moest de ‘E’ van Europa prominent aanwezig zijn”, vertelde de ontwerper ons daar eerder over. “Daar heb ik een steunende hand onder getekend en er een lijntje rond gezet. Bovenaan de poster staan twaalf sterren, één voor elk van de toenmalige EU-lidstaten. Leuk detail is dat de grillige vorm op het middelste beentje van de E niks meer is dan een toevallige groene verfspat die ik mooi vond. De druktechniek liet echter geen gradaties toe, dus werd die vlek een vreemd afgelijnd kleurvlak.”

De tentoonstelling loopt tot 1 augustus in de inkomhal van het Sint-Andriesziekenhuis.

The post Affiches van 65 jaar Europafeesten te bewonderen in Sint-Andriesziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »