Wordt China koploper in artificiële intelligentie?

China heeft enorme vooruitgang geboekt op het gebied van artificiële intelligentie (AI). Kan het land ook de wereldwijde koploper worden in AI, zoals het tegen 2030 vooropstelde? Wat betekent dat voor ons en de rest van de wereld? Dat onderzoeken Veerle De Vos en Tom Van de Weghe in een nieuwe aflevering van de podcast China voorbij de muur. 

Meer krantenkoppen in België

Politie en Vlabel betrappen bestuurders met rode diesel en bestuurder met drugs

Politiezone Westkust hield dinsdag twee verkeerscontroles waarbij overdag ook een ploeg van VLABEL aanwezig was. Daarbij werden enkele bestuurders betrapt die met rode diesel reden. Tijdens de verkeersactie ’s avonds werd een bestuurder betrapt die reed na het gebruik van drugs in het verkeer.
The post Politie en Vlabel betrappen bestuurders met rode diesel en bestuurder met drugs appeared

Lees meer »

Bijna 6 procent Belgen kan woning moeilijk warm krijgen in winter

Van de Belgische bevolking woont 5,8 procent – of ongeveer een op de zeventien – in een woning die in de winter niet comfortabel verwarmd kan worden. Bij de meest kwetsbare mensen gaat het om een kwart. Dat zegt het Belgische statistiekbureau Statbel dinsdag, naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede.

Lees meer »

Moederbedrijf Facebook in VS voor de rechter wegens verslaving sociale media

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, moet zich in de Verenigde Staten voor de rechtbank verantwoorden omdat het bedrijf mogelijk kinderen verslaafd zou hebben gemaakt aan sociale media. Een federale rechter in Californië heeft besloten een aantal aantijgingen van openbare aanklagers tegen Facebook en Instagram toe te laten.

Lees meer »

Meerdere doden bij Israëlische aanval op gezondheidscentrum in Zuid-Libanon – VS waarschuwt Israël: “Verbeter binnen de 30 dagen toegang tot humanitaire hulp, anders komt militaire steun in gevaar”

In de Zuid-Libanese plaats Qana is een gezondheidscentrum geraakt bij Israëlische luchtaanvallen. Het dodental wordt geschat op tien mensen, maar dat aantal kan nog oplopen. Ongeveer vijftien mensen zouden gewond zijn geraakt. Intussen hebben de Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie Israël in een brief opgeroepen om binnen de 30 dagen de toegang tot humanitaire hulp in de Gazastrook

Lees meer »

Sander Loones behaalt in Koksijde de absolute meerderheid met zijn lijst Samen met Sander: “Echt fenomenaal”

Na dertig jaar komt er weer vernieuwing in Koksijde-Oostduinkerke. De lijst ‘Samen Met Sander’ behaalt zonder een kartel te hebben gevormd met een andere partij de absolute meerderheid. Kopman Sander Loones krijgt een sterk mandaat van de inwoners om burgemeester te worden.
The post Sander Loones behaalt in Koksijde de absolute meerderheid met zijn lijst Samen met Sander: “Echt

Lees meer »