Vorig jaar recordbedrag aan erfbelasting geïnd in Vlaanderen

08:24 In 2023 werd voor 1,85 miljard euro aan erfbelasting geïnd in Vlaanderen. Dat is een record. 

Meer krantenkoppen in België

Bos van Loos in Mechelen wordt toegankelijk voor publiek: “Zodat iedereen 100-jarige bomen kan bewonderen” 

Het Bos van Loos – ofwel Bos van Betzenbroeck – in Mechelen zal binnenkort open zijn voor bezoekers. De familie Loos heeft het bos van 6 voetbalvelden groot geschonken aan de stad, omdat het een stevige opknapbeurt nodig heeft. De stad moet een oud koetshuis slopen en Japanse duizendknoop verdelgen. Ook de eeuwenoude bomen hebben professionele verzorging nodig.

Lees meer »

Optocht tegen armoede in Brugge: “Dringende oproep aan de politiek”

De Brugse armoedeverenigingen en het middenveld trokken zaterdagvoormiddag de straat op. Op de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen kwamen ze naar buiten met eisen rond armoedebestrijding. Er wordt onder meer geijverd voor meer straathoekwerkers, een uitbreiding van de nachtopvang voor daklozen en extra sociale woningen.
The post Optocht tegen armoede in Brugge: “Dringende oproep aan de politiek” appeared first on

Lees meer »

Jubilerende Rotaryclub Izegem steunt goede doelen met een nooit gezien bedrag van 177.000 euro

Het is een mooie traditie dat met de jaarlijkse wijnproeverij Izovino van Rotaryclub Izegem symbolisch cheques uitgereikt worden door de voorzitter van het voorgaande jaar. Deze eer valt dus te beurt aan Nicolas Douchy, voorzitter van het jaar 2023-2024, meteen het jaar waarin de club zijn 50-jarig bestaan vierde.
The post Jubilerende Rotaryclub Izegem steunt goede doelen met een

Lees meer »

Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen

Onbekenden hebben vannacht met een dikke zwarte streep burgemeester Sandy Evrard weggestreept van de imposante verkiezingsaffiche van MLM op de Markt. De burgemeester tilt er niet echt zwaar aan. “Maar het is wel de eerste keer dat ik dat meemaak, en het doet toch een beetje raar.”
The post Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen appeared first

Lees meer »

Politie voert huiszoeking uit en vindt verdachte… in bodem van zetel: “We maken veel mee, maar dit is toch een primeur”

De politie van het Engelse graafschap Bedfordshire voerde afgelopen week een huiszoeking uit in de woning van een verdachte man uit Potton. Die zoekactie bleek even vruchteloos te zijn, tot ze iets hoorden bewegen in de woonkamer. De agenten ontdekten snel dat hun verdachte – die enkel een onderbroek aanhad – verstopt zat in de bodem van zijn zetel. “We

Lees meer »

Politicoloog Herwig Reynaert reageert op lage opkomst: “Ik ben verbaasd. Omdat het over lokale verkiezingen gaat”

Het lijkt erop dat bij de gemeenteraadsverkiezingen in heel Vlaanderen een stevige duik in de opkomstcijfers wordt vastgesteld. “Ik ben verbaasd”, zo reageert UGent-politicoloog Herwig Reynaert.
The post Politicoloog Herwig Reynaert reageert op lage opkomst: “Ik ben verbaasd. Omdat het over lokale verkiezingen gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugmuren afgebrokkeld op aansluiting A12 met Ring: “Verkeerschaos in avondspits, ook problemen om Parking C te bereiken voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk”

Het verkeerscentrum meldt dat de aansluiting van de RO op de buitenring naar de A12 richting Brussel, of van de A12 Brussel naar RO in Strombeek-Bever / Wemmel is afgesloten. Daar is een zijwand van een brug neergekomen door waterinsijpeling. De aansluiting is er voor alle verkeer omwille van de veiligheid afgesloten.

Lees meer »