Twee Tunesische ministers plots vervangen

De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Sociale Zaken zijn zaterdag plots afgedankt en vervangen. De kabinetswissel gebeurde tegen een achtergrond van een golf aan arrestaties in het maatschappelijk middenveld, waardoor de vrees groeit voor een verdere afkalving van de vrijheden in de jonge democratie Tunesië.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden”

Na enkele kleinere producties heeft het Tieltse theatergezelschap vzw Préparé een volwaardige nieuwe productie klaar. Met ‘Suskewiet!’ brengen ze het verhaal van het bestuur van een vinkenmaatschappij dat zich voorbereid op hun jubileumfeest.
The post Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »

Onze man geeft ‘Kotmadam Sarafian’ 6 op 10: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

Amerikaanse schoolschutter (14) riskeert levenslange gevangenisstraf maar ontsnapt aan doodstraf omdat hij minderjarig is

De tiener die verdacht wordt van de schietpartij in een middelbare school in Georgia, is vandaag voor het eerst verschenen voor de staatsrechtbank. De 14-jarige Colt Gray wordt aangeklaagd voor moord naar aanleiding van de schietpartij van woensdag waarbij vier mensen om het leven kwamen en negen anderen gewond raakten. Ook Grays vader, die hem naar verluidt het moordwapen cadeau

Lees meer »