Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot

De Transfosite heeft er met een mooie picknickplaats een nieuwe hotspot bij. Deze werd ingericht aan de ingang van de site langs het kanaal. Tevens werd de zone aan het naastgelegen oude waterbassin, helemaal opgeruimd. De betonplaten verdwenen zodat het zicht op de site veel mooier is.

Dit rustpunt betekent een grote meerwaarde voor de vele recreanten die fietsend de regio ontdekken. Volgens gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu zit onze regio duidelijk in de lift bij de fietstoeristen. “We telden vorig jaar maar liefst 2,3 miljoen fietsers in de Leiestreek, wat een stijging van 5 procent betekent bij het jaar daarvoor. Over heel West-Vlaanderen telden we in 2023 maar liefst 7,1 recreatieve fietsers.”

Transfo is en wordt nog meer een knooppunt voor de vele fietsers in de Leiestreek en wordt ontsloten door een aantal nieuwe of vernieuwde fietsroutes. Denken we maar aan de Blauwe Ruitfietsroute, de Scheldefietsroute en het fietsnetwerk Leiestreek.

Uniforme inrichting

De aanleg van de rust- en picknickplaats past binnen het project ‘Beleef West-Vlaanderen’. “Bedoeling is dat we op de provinciale routes en fietsnetwerken plaatsjes zoals deze inrichten. Uit een bevraging bleek immers dat dit bij veel fietsers en wandelaars als een gemis ervaren werd. Nu investeren we in minstens één nieuwe picknickplaats in elke gemeente. Tegen eind 2025 moeten alle locaties ingericht zijn”, aldus de gedeputeerde. Westtoer liet een catalogus van terreinmeubilair ontwikkelen door topdesigner Stefan Schöning. “Alle projecten binnen dit project gebruiken meubilair uit deze catalogus. Op deze manier wil Westtoer bijdragen aan een meer kwalitatieve en uniforme inrichting van de recreatieve buitenruimte”, besloot de gedeputeerde.

In Zwevegem werd ook beslist de zone rond het waterbassin, vlak naast de picknickruimte, een opfrisbeurt te geven. Zo werd onder andere de betonnen afsluiting verwijderd en werd het geheel ook mooi aangelegd.

Het geheel kost ruim 52.000 euro, waarvan 48 procent ten laste van Westtoer en de rest door de gemeente betaald werd. (Geert Vanhessche)

The post Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK

Jayden Vansieleghem kroonde zich onlangs in Willebroek tot nationaal kampioen zwemmen in open water over een afstand van 5.000 meter. En dit in vrije slag bij de -14-15-jarigen.
The post Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent gaat shoppen bij Lommel, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

KIJK LIVE. Tijd voor de echte finale! Doet Evenepoel mee voor winst? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Chaos in Spaanse supermarkten door trend op TikTok: leg ananas in je winkelwagen en scoor een date

In Spanje gebeurt iets bijzonders in de supermarkt. Het lijkt erop dat de gewone winkelkar een nieuwe functie heeft gekregen: hulpmiddel bij het vinden van de liefde! Vrijgezelle Spanjaarden stormen naar de supermarkten, vooral naar de populaire keten Mercadona, op zoek naar een romantische ontmoeting. En het gaat niet om zomaar boodschappen doen. Nee, de sleutel tot iemands hart ligt

Lees meer »

Noord-Korea heeft “20 tot 30 gezagsdragers geëxecuteerd” die schade door zware overstromingen niet konden voorkomen

Zware regenval teisterde eind juli het noordwesten van Noord-Korea. De daaropvolgende overstromingen kostten mogelijk het leven aan 1.500 mensen. Volgens de Zuid-Koreaanse zender ‘TV Chosun’ heeft het Noord-Koreaanse regime 20 tot 30 mensen geëxecuteerd in leidinggevende functies omdat ze er onvoldoende in geslaagd waren om de schade te beperken.

Lees meer »

“Ik had nog klanten van het eerste uur”: Na maar liefst 43 jaar valt het doek over kapsalon Mia in Wervik

Kapsalon Mia in de drukke Geluwestraat was zaterdag voor de allerlaatste keer open. Mia Lecompte (63) gaat met welverdiend pensioen. Sedert begin april 1981 (!) was ze zelfstandig kapster. “Als meisje van 15 droomde ik van mijn eigen zaak”, zo begint de handgeschreven brief die Mia meegaf met elke klant. En dat waren er heel veel. Mia en haar echtgenoot

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »