Tom Van Grieken: “Vlaams Belang gelooft niet dat er genders zijn”, kijker Lucienne (77): “U leeft nog in de tijd van mijn grootmoeder”

Vlaams Belang vindt niet dat er genders zijn. Dat zegt voorzitter Tom Van Grieken in een debat met kijkers in De zevende dag. Volgens hem is dat ook wat veel Vlamingen denken. Kijker Lucienne Colpaert (77) uit Dendermonde is het daar niet mee eens: "Ik ben twee keer zo oud als u en ik voel me moderner." 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Daniel en Georgette

Daniel Durieux (74) is geboren in Laplaigne, een deelgemeente van Brunehaut in Henegouwen. Georgette Spileers (76) werd geboren in Doornik. Ze leerden elkaar kennen in Blandain, een deelgemeente van Doornik. Vijftig jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger, en ze bouwden een nieuw leven op aan de kust. Eerst vestigden ze zich in
The post Goud voor

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »