Politie legt illegale raveparty met 200 aanwezigen stil in Geel

In Geel heeft de politie een illegale raveparty stilgelegd met een 200-tal aanwezigen. De party vond plaats in een leegstaande loods aan Lammerdries op de grens met Olen. Er waren ook veel Fransen naar Geel afgezakt voor het illegale feestje. 

Meer krantenkoppen in België

Directeur sterft dag voor start schooljaar: “Hij had een hart voor elke leerling”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. De hele scholengemeenschap van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) is bijzonder aangeslagen. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”,

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

Van “Ik wil je pappie zijn” tot “Zwijg, vrouw”: dit zijn de strafste momenten uit het Nederlandse ‘B&B zoekt lief’

Een van de favoriete programma’s van Gert Verhulst (56) is ‘B&B vol liefde’, de originele Nederlandse versie van ‘B&B zoekt lief’. Hij vindt de Vlaamse reeks op VTM maar een “flauw en slecht aftreksel”. Dat valt te begrijpen als je weet wat er allemaal in de Nederlandse versie gebeurt. Dacht je dat de uitspraken van Jelmont al opvallend waren? Denk

Lees meer »

Op zoek naar de ‘verdwenen’ Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’: “Hij heeft de naam van z’n B&B wéér veranderd”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

’t Piegoetje neemt afscheid van Zonnedal

Meisjeschiro ‘t Piegoetje verlaat Zonnedal en neemt zijn intrek in een nieuwbouw op de terreinen van Chirojongens Sint-Jan. Met een receptie met sympathisanten en oud-leden werd afscheid genomen van hun oude heem. “’t Piegoetje heeft als sinds 1971 zijn thuisbasis in Zonnedal, toen nog in de werfkeet van een aannemer”, weet jeugdschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open
The post ’t Piegoetje

Lees meer »

Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht

Game Mania heeft het faillissement aangevraagd, nadat er geen overnemer gevonden werd. Dat meldt het bedrijf maandagavond in een persbericht. Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen en was Game Mania op zoek gegaan naar een overnemer.
The post Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht appeared

Lees meer »

“Jongeren gebruiken niet vaak genoeg condooms omdat ze te duur zijn”: is condoom van huismerk even veilig als dat van A-merk?

Condooms moeten gratis of goedkoper worden voor jongeren. Dat vindt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, na een enquête over condoomgebruik. Daaruit blijkt dat veel jongeren condooms te duur vinden en er daarom soms geen gebruiken. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 wil weten of een (goedkopere) condoom van een huismerk even veilig is als een exemplaar van een duurder

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

“Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige Moorsledenaar staat terecht voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje (15)

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kan hem op een celstraf van één jaar te staan komen. Hij vond het zelf niet nodig op zijn proces aanwezig te zijn maar krijgt nog een kans.
The post “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »