Marthe van K3 schittert nog een keer solo in dansschool van echtgenoot Sinerjey

Marthe De Pillecyn staat doorgaans bekend als ‘het K3’tje met de zware haren’, maar deze week stond ze nog een keer solo op het podium. Ze stal de show tijdens een voorstelling van de dansschool van haar man, Sinerjey. 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

Loslopend schaapje is politie al een maand te snel af: “Hij beweegt als een echte snelheidsduivel”

De lokale politiezone van Balen-Dessel-Mol is al een maand op zoek naar een zwart schaap. Het dier werd al verschillende keren gezien aan het bruggetje over de Molse Nete, in de omgeving van de natuur, maar kon nog niet gevat worden. Al blijkt de oplossing volgens Kemp vzw, een organisatie die met schaapskuddes begrazingsopdrachten uitvoert, niet onmogelijk.

Lees meer »

Bijzonder nieuw personeelslid op eerste schooldag in Linter

In basisschool de Regenboog in Drieslinter-Neerlinter heeft zich op de eerste schooldag een bijzondere medewerker aangemeld. Geen leerkracht maar wel een jonge hond. Die blijft een heel jaar op school om het kinderen aangenamer te maken. "Pablo is een echte aanwinst voor onze school," zegt een enthousiaste directeur.

Lees meer »

Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30

Op zondagvoormiddag 8 september zijn de bewoners van de Nijverheidsstraat in Ingelmunster welkom in de gemeentelijke loods voor een drink. De riolerings- en wegeniswerken zijn immers afgerond in deze straat en de weg heeft een nieuwe inrichting.
The post Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Test één twee

In Nederland heet het een oefenruimte – dat is toch net iets chiquer. Maar wij Vlamingen hebben het over een repetitiekot. En dat mocht je in de meeste gevallen vrij letterlijk nemen: een kot. Om in te repeteren. Gelukkig is er in de loop der decennia veel veranderd. Zoals bijvoorbeeld in Mechelen-Bovelingen, waar de Koninklijke Harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zopas

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Arizona-partijen zoeken herstartknop

07:01 Een overleg zondagavond tussen de partijvoorzitters van N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés toont hoe de Arizona-partijen proberen de regeringsonderhandelingen een tweede adem te geven. De speculat…

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »