Man (21) gaat aan hoge snelheid van weg af en eindigt op dak in veld in Koekelare: “Slechts lichtgewond aan de hand”

Een 21-jarige jongeman raakte zondagmiddag als bij wonder slechts lichtgewond bij een spectaculair ongeval in Koekelare. De man ‘vloog’ met een naar verluidt waanzinnige snelheid de weg af, werd door een gracht de lucht in gekatapulteerd en kwam meters verder op het dak in een veld terecht. “Hij kon gelukkig zelf de wagen verlaten”, klinkt het bij de politie.

Het verkeersongeval gebeurde zondag net voor de middag in de Moerestraat in Koekelare. Een 21-jarige jongeman uit Eernegem reed er met zijn Peugeot 206 in de richting van Koekelare. Bij het verlaten van de dorpskern van Moere dreef de man zijn snelheid aanzienlijk op. “Volgens een getuige reed de man aan een zeer hoge snelheid”, klinkt het bij politiezone Polder. “Al in de eerste bocht na het verlaten van het dorp ging het fout en begon de wagen te slippen. De auto ging van de weg af, kwam op het andere rijvak terecht, ging daar door een groenstrook en over het fietspad en kwam in de gracht terecht.”

Door de aanzienlijke snelheid ging de Peugeot over de kop in de gracht waarna het voertuig letterlijk de lucht in werd gekatapulteerd en een twintigtal meter verder op zijn dak tot stilstand kwam in een weide.

Lichtgewond aan hand

De getuige belde de hulpdiensten waarna de politie, de brandweer en een ziekenwagen ter plaatse snelden. “De man zat niet bevrijd en kon zelf uit het wrak kruipen”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Omdat er rook uit de motorblok kwam, werden wij opgeroepen voor een voertuigbrand maar zover kwam het niet. We spoten nadien wel nog het wegdek proper.”

Gelet op de impact mag de bestuurder erg blij zijn dat hij zelf uit de wagen kon klauteren en er geen tegenliggers waren. “De man werd naar het ziekenhuis in Torhout gebracht voor verzorging. Volgens de eerste berichten raakte hij slechts lichtgewond aan de hand. We onderzoeken wel nog of er sprake is van verzwarende omstandigheden”, besluit de politie.

Of de jongeman dus onder invloed was van alcohol of verdovende middelen wordt onderzocht. (JH)

The post Man (21) gaat aan hoge snelheid van weg af en eindigt op dak in veld in Koekelare: “Slechts lichtgewond aan de hand” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »