LIVEBLOG KORTRIJK-LOMMEL. Gelijkmaker Avenatti spat uiteen op de lat, voorlopig krijgen we verlengingen

Vandaag staat de terugwedstrijd tussen KV Kortrijk en Lommel SK op het programma. De West-Vlamingen pakten een goede optie op het behoud door met het kleinste verschil te gaan winnen op Lommel. Kunnen de Limburgers nog iets terugdoen? Volg het hier op de voet! Voorlopig staat het 0-1. 

Meer krantenkoppen in België

“Voor welke waarden en normen vragen we nieuwkomers respect te hebben, als we terreurregimes als Israël blijven steunen?”

Het is aartsmoeilijk om nog lichtpuntjes te zien in de situatie in het Midden-Oosten. Terwijl een deel van de aandacht sinds kort verschoven is naar de Israëlische inval in Zuid-Libanon, voert hetzelfde Israëlische leger nu al een jaar oorlog in de Gaza-strook. Daar doet zich voor wat bij elke oorlog gebeurt: als het geweld dag na dag blijft doorgaan, begint

Lees meer »

Jonge artsen kiezen voor 18de-eeuws pand in Heule: “Alle zorg onder hetzelfde dak”

Opmerkelijk is het in elk geval: enkele jonge artsen — dertigers — laten hun oog vallen op een heel oud pand dat al meer dan 15 jaar leegstond en maken er een hedendaagse multidisciplinaire artsenpraktijk van. Initiatiefnemer dr. Pieterjan Debbaut opende begin oktober met twee collega’s in de Izegemsestraat Praktijk Heule Watermolen in een van de oudste huizen van Zuid-West-Vlaanderen.<br

Lees meer »

Italiaans restaurant schotelt pizza’s voor die letterlijk in brand staan

Dit Italiaanse restaurant in Ascoli Piceno biedt niet enkel alledaagse pizza’s aan. Twee klanten wagen zich namelijk aan een pizza die letterlijk in brand stond. Het levert spectaculaire beelden op, maar er makkelijk een hap van nemen is duidelijk niet het geval. Zo moet een man zelfs opletten dat zijn baard niet in brand komt te staan door de vlammen.

Lees meer »

Eén jaar na de aanslag op Zweedse supporters: “Ik denk elke dag aan die mensen in mijn taxi. Ik voel me schuldig dat ik hen niet heb kunnen redden”

De herdenking van de aanslag op de Zweedse voetbalsupporters in Brussel, één jaar geleden, was er een in mineur voor de taxichauffeur die aan de kogelregen is kunnen ontsnappen. “Ik verga van het schuldgevoel omdat ik die Zweedse supporters niet heb kunnen redden. Bovendien heeft de Belgische Staat me nog altijd niet erkend als terreurslachtoffer.”

Lees meer »

Vakbonden kwaad over zwijgzaam Audi

14:57 De vakbonden bij Audi Brussels vinden dat de directie hen aan het lijntje houdt nu de automaker noch de identiteit noch de plannen van de enig resterende potentiële investeerder wil bekendmaken.

Lees meer »

Mogelijk staking op komst bij Belgische boekhouders

“Genoeg is genoeg”, stelt de Koninklijke Vereniging van Accountants en Belastingadviseurs van België (KVABB/CRECCB) in een persbericht. Aan Franstalige kant denkt vicevoorzitter Emmanuel Degrève al luidop na over “een opstand”. Voorzitter Ludo Van den Bossche zegt op woensdag zich daar eventueel bij aan te willen sluiten.

Lees meer »

“Zorg bieden, dat is ook luisteren naar de mensen”: zussen Jolien, Evy en Sofie hebben alle drie een hart voor thuiszorg

Jolien, Evy en Sofie Steelandt uit Oostkamp zijn alle drie verzorgende bij Thuiszorg Familiezorg. Naar aanleiding van de Dag van de Verzorgende op woensdag 16 oktober vertellen ze over hun gedeelde passie en werkgever. “Voor sommige mensen zijn wij het enige gezicht dat ze zien op een dag. Dan willen ze zoveel mogelijk vertellen of een eens knuffel geven. Ook

Lees meer »

“Zelfs als jonge beer kon ik dat ‘klein piske’ niet van de baan slaan”: Zizou Bergs en Alexander Blockx, Belgische blikvangers op European Open

Zizou Bergs (25/ATP 73) brak dit jaar door in de top honderd en Alexander Blockx (19 jaar/ATP 224) staat te boek als groot toptalent. Beiden geven de European Open in Antwerpen volgende week een Belgische touch en vinden motivatie bij elkaar. “Zizou deed me geloven dat ik zijn niveau kan halen”, zegt Blockx. “Alexander mist niks om de top te

Lees meer »

Burgermoeder blijft uitzondering

De vervrouwelijking van het burgemeestersambt is nog niet voor onmiddellijk. In amper 49 gemeenten hebben vrouwen na zondag het initiatiefrecht. In de overige 236 gemeenten zijn mannen aan zet. Dat staat in schril contrast met de nieuwe Vlaamse regering waarin meer vrouwen dan ooit zitten.

Lees meer »

In de Bruges Duck Store vind je duizenden badeendjes: “Royals, celebrities, we hebben het allemaal”

Op de hoek van de Noordzandstraat en de Giststraat in Brugge openden Katrien Goegebeur en Johnny Eecloo de Bruges Duck Store. Zoals de naam doet vermoeden, vind je er vooral eendjes terug. Duizenden eendjes zelfs, weliswaar badeendjes.
The post In de Bruges Duck Store vind je duizenden badeendjes: “Royals, celebrities, we hebben het allemaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »