LIVE OEKRAÏNE. “Russische luchtaanvallen op westen Oekraïne” – Minstens 14 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens veertien mensen om het leven, laat de gouverneur van de regio weten op zondagochtend. Eerdere berichten spraken ook over een veertigtal gewonden en zestien vermisten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »