Hulde aan voetbalstad Brugge!

Club Brugge heeft zich voor de negentiende keer tot landskampioen gekroond. Proficiat, Club! Wie daar begin maart geld op had durven inzetten, had daar een serieuze kluif aan verdiend. Alleen, wie gaf toen zelfs nog maar een stuiver voor de titelkansen van Club? Dood en begraven, leek blauw-zwart.

Union-coach Alexander Blessin voor de halve finale van de Beker van België: “We moeten eerlijk zijn, de Beker is voor Club de enige kans op een prijs dit seizoen.” Valt dat even tegen voor de Duitser. Of het een verdiende titel is, is iets waar de komende dagen nog heel wat inkt zal vloeien. Want natuurlijk had Union deze titel evenzeer verdiend. Of zelfs Anderlecht.

“Als je op tien matchen zo’n kloof kan dichtfietsen tegen de beste teams in onze competitie, dan ben je gewoon de verdiende kampioen”

Toch durven wij ook stellig zeggen dat Club deze titel dubbel en dik verdiend heeft. Als je op tien matchen zo’n kloof kan dichtfietsen, tegen de beste teams van onze competitie, zonder ook maar één match te verliezen in deze play-offs, dan ben je gewoon de verdiende kampioen. Niet meer, niet minder. Dus Club mag terecht fier en trots zijn. Toch mag het ook niet blind zijn voor zijn eigen gebreken. Want zoveel punten morsen in de reguliere competitie, dat is een topclub onwaardig en zal je niet elk jaar in de eindfase kunnen rechttrekken.

Laat dit seizoen dan ook een les én een waarschuwing zijn: maak deze zomer de juiste keuzes. Keuzes zoals Vincent Mannaert – die met deze titel een passend afscheid kreeg – ze de afgelopen jaren zo vaak gemaakt heeft. En laat één van die keuzes dan ook alsjeblieft zijn om verder te gaan met Nicky Hayen. Want ervaring of niet: hij heeft het ronduit fantastisch gedaan in de afgelopen twee maanden en verdient deze kans als geen ander. Hij heeft zeker niet het grootste palmares of cv, maar mag daar bij kwaliteiten nu toch maar mooi kampioenenmaker aan toevoegen. Hulde Nicky Hayen, hulde Club Brugge.

“Laat dit seizoen een les én een waarschuwing zijn: maak deze zomer de juiste keuzes”

Ook hulde aan de buren van Cercle. Voor het eerst sinds 2010 Europa in. Wat een prestatie. Cercle heeft onder/naast Monaco het juk van kleine broertje van zich afgespeeld en voetbalt nu vol trots, met de borst vooruit. Net zoals zijn coach dat doet. Cercle werpt zich op tot een ambassadeur van ons voetbal. Niet te zot doen, maar wel een goed strategisch beleid uittekenen en daar aan vasthouden, ook als het moeilijk gaat. Akkoord, dankzij de ondersteuning van Monaco, maar we hebben ook al andere samenwerkingen met buitenlandse clubs gezien. Ook voor Cercle zijn felicitaties dus meer dan op zijn plaats.

En zo krijgt Brugge, nu al een trekpleister van toeristen van over de hele wereld, volgend seizoen ook twee vertegenwoordigers op het Europese voetbaltoneel. Maak ons ook daar maar preus! Brugge voetbalstad. Vandaag meer dan ooit.

The post Hulde aan voetbalstad Brugge! is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Adele laat 200 miljoen dollar schieten omdat ze geen zin heeft in extra concerten na München

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Hierop lopen de Vlaamse onderhandelingen tijdelijk vast, maar er is één reden om te denken dat het binnenkort toch nog lukt

Vijf weken voor de lokale verkiezingen is het steeds moeilijker om toegevingen te doen en onpopulaire maatregelen te verkopen. En dus krijgt ook het tweede compromisvoorstel van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) een onvoldoende van CD&V en Vooruit. Ze zien te weinig extra investeringen. Toch is er één goede reden waarom we binnenkort wél een nieuwe Vlaamse regering krijgen. Van

Lees meer »

Bouwunie: “Derde van de aannemers mijdt de stad”

Een derde van de aannemers laat de stad liever links liggen. Dat blijkt uit een bevraging van Bouwunie. De lage emissiezones, circulatieplannen, files, autoloze zones en dure parkeerplaatsen zorgen ervoor dat aannemers hun klanten liever elders zoeken, zegt de organisatie zondag.

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Dimitri Van den Bergh overleeft eerste ronde niet tegen beresterke Andrew Gilding, Mike De Decker stoot wél door

Antwerpen is in de ban van het darts. De wereldtop zakt af naar de Flanders Darts Trophy, het tiende European Tour-event van het jaar. Mike De Decker kon zich vandaag als enige landgenoot plaatsen voor de volgende ronde. Dimitri Van den Bergh moest zijn koffers pakken na een moeilijke partij tegen Andrew Gilding. Kijk het hele weekend live op VTM

Lees meer »

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »