Bestuurder (94) getuigt anoniem over aanrijding met kinderwagen in Wervik: “Ik was precies ‘verdoofd’ en had hen niet gezien”

“Ik weet niet hoe het komt. Ik was precies ‘verdoofd’. Ik had de ouders met hun buggy niet gezien. Neen, ik was niet verblind door de zon, want die zat achter ons. Nog nooit overkwam me wat in het verkeer. Het is wreed dat dit moet gebeuren op mijn oude dag.” De 94-jarige man die donderdag in de vooravond in de Speldenstraat in Wervik een koppel met een kinderbuggy aanreed op het zebrapad doet ons zijn verhaal.

De man was jarenlang bediende in een bouwonderneming en woont in Wervik. De vader van vier kinderen wil ons zijn verhaal doen, maar dan wel anoniem en zonder initialen. “Met mijn echtgenote was ik in het parochiaal centrum Het Portaal in de Kruisekestraat in Wervik gaan kaarten bij Okra”, vertelt hij. “Nadien reden we tot aan de Aldi in de Komenstraat.”

Aanrijding

Op weg naar huis, met zijn grijze Toyata Yaris, ging het fout. Kylian Vandevoorde (24) en Melanie Demora (22) staken op het zebrapad de drukke Speldenstraat over met hun zoontje Lyzio, pas zeven weken oud. Halfweg het zebrapad kwam het tot een aanrijding. “Ik ben er nog altijd niet goed van”, vertelt de chauffeur ons zondagmiddag.

(Lees verder onder de video)

“Het was een grot shock. Ook voor mijn vrouw. Het ‘klopt’ nog altijd in mij. Het is lastig om er over te raken. Dat kind had ik dood kunnen rijden. De ouders misschien ook. Ik moet de verklaringen van de vader in KW formeel ontkennen, want ik had helemaal de intentie niet om verder te rijden. Ik zocht een plaats om te parkeren. Ik kon maar moeilijk midden de straat parkeren, met al dat verkeer in de vooravond. Zowat tien meter voorbij Banden Breine parkeerde ik. De politie kwam ter plaatse en ik onderging een alcoholtest. Heel de namiddag had ik koffie en cola gedronken.”

Wagen als enige hulpmiddel

Het rijbewijs van de aanrijder is niet ingetrokken. Zondagmiddag reed hij met zijn echtgenote naar haar zus die in een woonzorgcentrum in Komen verblijft. “Mijn auto heb ik van april 2004”, vertelt hij. “Die auto is het enige hulpmiddel dat we nog hebben om boodschappen te doen. Een bak tafelbier of pakken melk kan ik maar moeilijk met mijn fiets gaan halen. We doen enkel maar korte afstanden. Gaan we naar mijn zoon op de Zilverberg in Rumbeke, dan komt hij ons ophalen.”

The post Bestuurder (94) getuigt anoniem over aanrijding met kinderwagen in Wervik: “Ik was precies ‘verdoofd’ en had hen niet gezien” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

LIVESTREAM. Remco Evenepoel versnelt en dicht meteen gaatje met tweede groep – Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Een transferbom die kan ontploffen: waarom Belgische clubs 321 miljoen aan transfers verdienden maar zelf weinig uitgeven

Het Belgisch voetbal cashte nooit meer dan deze zomer (321 miljoen), maar gaf nog geen derde ervan uit. Anderlecht verkocht deze zomer voor 18 miljoen aan spelers, maar spendeerde amper 3 miljoen. Vanwaar komt de spaarzaamheid van de clubs? Op de achtergrond speelt één rechtszaak die het inkomstenmodel van de Jupiler Pro League zwaar onder druk kan zetten.

Lees meer »

Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare

Roeland Feys (65) uit Roeselare wil met de nieuwe politieke partij SVD of Samen Voor Democratie zijn intrede maken in de lokale politiek. Is het niet voor deze verkiezingen, dan zeker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana (20) en papa Andy (51) nemen Bierhuis De Mythe over na overlijden uitbater

Op 4 juni overleed Jean-Marc Rousseau (50) totaal onverwacht. Samen met echtgenote Lies Pattijn hield hij Bierhuis De Mythe open in Wevelgem. Nu enkele maanden zal Kitana, die er jobstudente was, het populaire café opnieuw openen. “We veranderen eigenlijk niks. De Mythe moet De Mythe blijven.”
The post “Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana

Lees meer »

“Een schadevergoeding zal mij niet meer geluk bezorgen”: slachtoffer brandstichting in Kortrijk opvallend mild voor drie verdachten

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was dinsdag op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die

Lees meer »