Vinette en Marc vieren gouden huwelijksjubileum: “Vonk sloeg over tijdens dansfeest”

Op 10 mei was het precies 50 jaar geleden dat Vinette Dedrie en Marc Scheldeman uit de Molenhoek in Beselare in het huwelijksbootje stapten. Dit werd op passende wijze gevierd.

Marc werd geboren in Ieper op 10 augustus 1953. Na het Rijksinstituut voor Technisch onderwijs in Ieper ging hij aan de slag als elektricien bij de NMBS en Eurocontrol. Ook Vinette werd geboren in de Kattestad op 18 april 1974. Ze werkte als naaister in twee fabrieken en later als poetsvrouw in het Sint Jozefziekenhuis in Brugge. Cupido sloeg toe op een plaatselijk dansfeest en op 10 mei 1974 stapten ze in Ieper in het huwelijk. Het jonge koppel bleef eerst een tijdje wonen in Ieper waarna ze eerst verhuisden naar Mechelen en dan naar Brugge om ten slotte een vijftiental jaar later te bouwen in Beselare. Ze kregen twee dochters, Kathy (†) en Jessy (42). Het gouden paar heeft één kleinzoon, Mason. Nu genieten ze van een welverdiende rust. Marc vindt zijn vertier in kruiswoordraadsels en het bekijken van sportwedstrijden terwijl Vinette graag knutselt. Samen wandelen ze graag en ze houden ook van reizen. (NVZ/foto RB)

The post Vinette en Marc vieren gouden huwelijksjubileum: “Vonk sloeg over tijdens dansfeest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geraakt Van den Bergh in eerste ronde voorbij Dobey?

Nog geen week na de Flanders Darts Trophy wordt er in Amsterdam al opnieuw gespeeld. Dimitri Van den Bergh is ook op de World Series of Darts Finals van de partij. Stoot hij titelverdediger Michael van Gerwen in eigen land van de troon? Volg het hieronder live of kijk op VTM 2 of VTM GO!

Lees meer »

Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis”

Ter hoogte van het Esso-tankstation in de Doorniksesteenweg werd de camper van Leen Deklerk en haar gezin gestolen in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2 uur. “Op de camerabeelden van het benzinestation konden we vaststellen dat de klus in vijf minuten geklaard was.”
The post Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

242.000 euro kwijt in amper enkele weken: hoe Bulgaarse criminelen bedrijf oplichtten met amper één telefoontje

In de Kortrijkse rechtbank werd een celstraf van acht maanden gevraagd voor drie Bulgaren die beticht worden van oplichting. In 2017 legden ze een bedrijf in de luren, waarna ze in drie stortingen 242.000 euro overschreven op een valse rekening. “We probeerden het geld nog te blokkeren, maar het was al weg.”
The post 242.000 euro kwijt in amper

Lees meer »

“Veelzeggend dat dit vorige maand al werd opgenomen”: onze royalty-expert analyseert video van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek

Op de Centrale Begraafplaats in Assebroek wordt een zone ingericht waar ouders en familie hun sterrenkindje kunnen herdenken. In de begraaftuin kan begraven worden met biologische urnes of kistjes en ernaast wordt een strooiweide aangelegd. Er zal ook individueel begraven kunnen worden.
The post Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste weekend voor bar José op Grote Kring: “We gaan feesten!”

Afgelopen maanden kon je in de sfeervolle pop-up bar José terecht voor kwaliteitsvolle wijnen, bieren en zuiderse tapas. Vrijdag 13 september gaan Marie Ryssaert, Karla Denoulet, Fien Dewaele en Kathelijn Breda hun laatste weekend in. “De tijd is echt voorbijgevlogen!” De uitgebreide tapaskaart wordt voor de laatste dagen vervangen door één gerecht: chili con carne.
The post Laatste weekend

Lees meer »

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ ondanks grote vraag niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans het sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje doen. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden en is het niet beschikbaar via streaming. Producent René Vlaeyen legt uit waarom dat het geval is.

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

“Het tast de geloofwaardigheid aan: is dit het moment voor theater?”: Carl Devos na “beschamende” impasse in Vlaamse formatie

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »