Vier arrestaties voor diefstal met zonnepanelen met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg zaterdag bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamanten huwelijk voor Andrea en Lionel

Op donderdag 12 september zette het schepencollege Andrea Claeys (80) en Lionel Stubbe (82) in de bloemetjes ter gelegenheid van hun diamanten bruiloft. In 1964 huwden Andrea en Lionel. Beiden werden geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Diamanten huwelijk voor Andrea en Lionel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland wil uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda sturen

De Nederlandse regering verkent de mogelijkheid om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen in het Afrikaanse land Oeganda. De minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp, Reinette Klever, heeft dat woensdag tegen de Nederlandse omroep NOS gezegd tijdens een werkbezoek aan het land. De Oegandezen zouden het plan niet meteen afwijzen.

Lees meer »

CD&V grote winnaar in Maldegem: “Er is gekozen voor stabiliteit”

In Maldegem wint CD&V de gemeenteraadsverkiezingen. De partij behaalt 36,7 % van de stemmen, goed voor 13 van de 27 zetels, en is dus aan zet. “Maldegem heeft gekozen voor stabiliteit en zekerheid”, aldus de heel gelukkige lijsttrekker Koenraad De Ceuninck, die 2.713 voorkeurstemmen behaalde en zichzelf kan opvolgen als burgemeester.
The post CD&V grote winnaar in Maldegem: “Er

Lees meer »

Dienst Sport en Stad Kortrijk huldigen 80 individuele sporters

Traditiegetrouw huldigen Stad Kortrijk en Dienst Sport de individuele sporters voor hun prestaties van het voorbije sportjaar. In de Concertstudio werden 80 atleten en atletes uit Kortrijk, Wevelgem en Lauwe gehuldigd uit 15 disciplines.
The post Dienst Sport en Stad Kortrijk huldigen 80 individuele sporters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Oostkamp: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Oostkamp trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Oostkamp.
The post Zo stemde Oostkamp: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe je met hart en ziel”: ‘Juf Liesbeth’ (43) is derde jaar als directeur Het Spoor gestart

Achter het oranje hekken in de Stationstraat schuilt basisschool Het Spoor. ‘Juf’ Liesbeth Van Daele is er haar derde schooljaar als directeur gestart. De afgelopen jaren brachten heel wat uitdagingen met zich mee, maar ook een boel mooie momenten. “De nieuwbouw klaarzetten was een emotioneel moment.”
The post “Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe

Lees meer »

Start@K, voor ondernemende studenten, start academiejaar met KICK-OFF-evenement

Op dinsdag 15 oktober organiseert Start@K de vijfde editie van KICK-OFF. Op het programma van het netwerkevent staan panelgesprekken met student-ondernemers en een keynote van Lukas Van Quickelberghe van Grounds Up, die koffiegruis upcyclet tot herbruikbare grondstoffen.
The post Start@K, voor ondernemende studenten, start academiejaar met KICK-OFF-evenement appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze jonge Belg is sniper in Gaza: “Hij maakt deel uit van een doodseskader dat schiet op ongewapende burgers”

Een Palestijnse journalist heeft een Israëlisch sniperteam blootgelegd dat in Gaza opereert onder de naam ‘Refaim’, fantoom. Daar hebben ze vanop grote afstand geschoten op ongewapende mensen, soms zelfs van meer dan 1.200 meter afstand. Een van die sluipschutters is een jonge twintiger uit Ukkel. Zijn vader runt een vastgoedbedrijf dat actief is in de betere buurten van Brussel, maar

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten in kookpot op griezelig Amerikaans landgoed: dochter van slachtoffer gearresteerd

In een afgelegen stadje in de Amerikaanse staat Kentucky hebben politieagenten een angstaanjagende ontdekking gedaan. In Mount Olivet werden op een landgoed het in stukken gehakte lichaam van een vrouw en later ook menselijke resten in een kookpot in het huis gevonden, zo melden Amerikaanse media. Volgens ‘Fox News’ is een 32-jarige vrouw in het huis gearresteerd. Zij is de

Lees meer »