TRANSFER TALK. Gaëtan Coucke vertrekt allicht bij KV Mechelen

Het einde van het voetbalseizoen nadert, en dat betekent dat ook de transfermolen op volle toeren begint te draaien. Wat wordt de nieuwe bestemming van Kylian Mbappé? En doen onze Belgische topclubs zaakjes? In deze liveblog mist u niets van het transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Zes maanden cel met uitstel voor voormalig sluismeester: centra van Blankenberge, Wenduine, De Haan en Zuienkerke hadden kunnen overstromen

De Brugse correctionele rechtbank heeft een voormalig sluismeester veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf met uitstel voor vernieling en het binnendringen van de haven van Zeebrugge. S.D. (43) ontkende tevergeefs dat hij opzettelijk zes sluizen openzette in Zeebrugge, Blankenberge, Jabbeke en Bredene.
The post Zes maanden cel met uitstel voor voormalig sluismeester: centra van Blankenberge, Wenduine, De Haan en Zuienkerke

Lees meer »

“Mijn droom veranderde in een nachtmerrie”: zes jaar cel voor mededader brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige Nederlander heeft voor de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf gekregen voor zijn aandeel in de brutale overval op de Knokse juwelierszaak Baunat. Jermaine L. beweerde dat hij enkel zijn wagen en gsm uitleende aan de daders, maar de rechtbank hecht daar geen geloof aan. Een mededader kreeg eerder al zeven jaar cel. Bij de feiten werd een

Lees meer »

Eén jaar na de aanslag op Zweedse supporters: “Ik denk elke dag aan die mensen in mijn taxi. Ik voel me schuldig dat ik hen niet heb kunnen redden”

De herdenking van de aanslag op de Zweedse voetbalsupporters in Brussel, één jaar geleden, was er een in mineur voor de taxichauffeur die aan de kogelregen is kunnen ontsnappen. “Ik verga van het schuldgevoel omdat ik die Zweedse supporters niet heb kunnen redden. Bovendien heeft de Belgische Staat me nog altijd niet erkend als terreurslachtoffer.”

Lees meer »

Japanse anti-kernwapenorganisatie wint Nobelprijs voor de Vrede

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar de Japanse organisatie Nihon Hidankyo, een groepering van slachtoffers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze krijgen de prijs voor hun strijd om kernwapens uit de wereld te krijgen en omdat ze in die strijd aantonen dat kernwapens nooit meer gebruikt mogen worden. Dat heeft het Noorse Nobelcomité vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Zomerweer in de herfst in West-Vlaanderen

Het wordt woensdag erg zacht met opklaringen en hoge of middelhoge wolkenvelden in onze provincie. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden, meldt het KMI.
The post Zomerweer in de herfst in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Erik Van Looy wikt en weegt de eerste drie kandidaten in ‘De slimste mens ter wereld’

Maandag is het opnieuw zover, dan schiet ‘De slimste mens ter wereld’ uit de startblokken. In de allereerste aflevering nemen sportjournaliste Tess Elst, interieurstylist en mediapersoonlijkheid Daan Alfernick en comedian Xander De Rycke plaats in de iconische, rode stoelen. Presentator Erik Van Looy neemt de kandidaten al eens onder de loep. “Door hun humor en kennis ben ik er zeker

Lees meer »

Overleg Trage Wegen Moorslede hoopt dat nieuw gemeentebestuur meer aandacht zal hebben voor onverharde wegen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bezorgde Overleg Trage Wegen Moorslede alle gemeenteraadsleden het memorandum ‘Kies voor trage wegen’. “Hiermee willen we even herinneren aan de stand van zaken en polsen naar de concrete standpunten van elke partij”, zegt Martin Desimpel.
The post Overleg Trage Wegen Moorslede hoopt dat nieuw gemeentebestuur meer aandacht zal hebben voor onverharde wegen appeared

Lees meer »

Noord-Korea blaast wegen naar Zuid-Korea op

Het Noord-Koreaanse regime is gestart met het opblazen van wegen naar Zuid-Korea. Dat zegt Seoel dinsdag. Ten noorden van de demarcatielijn tussen de twee Korea’s zijn delen van twee wegen vernield, bericht het persbureau Yonhap op basis van de Zuid-Koreaanse generale staf.

Lees meer »