Ticketsverkoop gestart voor oefenmatch in Kortrijk van Belgian Cats en andere basketbalteams voor Olympische Spelen

Nog een tweetal maanden en het is zover: dan starten de Olympische Spelen in Parijs, waar de Belgian Cats opnieuw zullen strijden voor goud. De basketbalspeelsters zullen ter voorbereiding vier oefenmatchen spelen in België, waarvan twee in De Lange Munte in Kortrijk. De selectie van de Belgian Cats voor deze matches is opnieuw overwegend West-Vlaams Ook de Belgian Lions en de U16 en U18 kan je eind juni in actie zien in Kortrijk.

De Olympische Spelen naderen met rasse schreden. In februari konden de Belgian Cats hun ticket voor de Olympische Spelen deze zomer in Parijs bemachtigen tijdens het kwalificatietornooi tegen Senegal. Het voorbereidingsprogramma van het vrouwelijke nationale basketbalteam begint nu meer vorm te krijgen. De Belgian Cats zullen in juni en juli vier vriendschappelijke oefenwedstrijden spelen in eigen land.

Voor de matches op 28 en 30 juni moet je niet ver gaan, want dan spelen ze in SC De Lange Munte in Kortrijk, de thuisbasis van de Cats. Vrijdagavond 28 juni nemen ze het om 20.30 uur op tegen China en zondag 30 juni om 17 uur is het de beurt aan Servië. Twee weken later, op 12 en 14 juli spelen ze twee oefenwedstrijden tegen Spanje en Canada in Charleroi. De week daarop spelen ze nog oefenwedstrijden tegen China en Japan op hun trainingskamp in Reims in Frankrijk.

Preselectie van het team

Bondscoach Rachid Meziane deelde al de preselectie van de 14 Belgian Cats, die met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen zullen starten. En dat team ziet er zoals bijna gewoonlijk opnieuw overwegend West-Vlaams uit met 9 op de 14 speelsters uit onze provincie. Emma Meesseman en Elise Ramette uit Ieper, de tweelingzussen Becky en Billie Massey uit Oostende, Julie Vanloo uit Deerlijk, Serena-Lynn Geldof uit Oudenburg, Kyara Linskens uit Brugge, Nastja Claessens uit Waregem en Ine Joris uit Kortrijk haalden de selectie. De andere speelsters van de Belgian Cats zijn Bethy Mununga, Maxuella Lisowa-Mbaka, Julie Allemand, Antonia Delaere en Laure Résimont.

Nog meer wedstrijden

Maar de Belgian Cats zijn niet de enige basketbalploegen die je eind juni in Kortrijk in actie kan zien voor enkele oefenmatchen. Op woensdag 26 juni om 20.30 uur spelen de Belgian Lions tegen Nederland.

Ook de jeugdploegen van de Belgische basketbal komen in actie. Zaterdag 29 juni nemen de vrouwen van de U16 het om 14.30 uur op tegen Nederland. Enkel uren later om 17 uur is de U18 aan de beurt tegen Nederland. Zondag komen de Lions bij de jeugd in actie. Om 12 uur speelt de U16 een oefenwedstrijd tegen Nederland gevolgd door de U18 om 14.15 uur.

De tickets voor de oefenwedstrijden kan je kopen via deze link.

The post Ticketsverkoop gestart voor oefenmatch in Kortrijk van Belgian Cats en andere basketbalteams voor Olympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »