Rode Kruis Poperinge huldigt verdienstelijke vrijwilligers: “Nieuwe ambulance in aantocht”

Het voorbije jaar werden de vrijwilligers van Rode Kruis Poperinge weer op vele vlakken uitgedaagd. De bloedinzamelingen kregen heel wat nieuwe donoren over de vloer, die initiaties van het Jeugd Rode Kruis en cursussen vorming hadden heel wat bijval. Tijdens de jaarlijkse actie werden 3.867 pleisters verkocht.

Tijdens de 14-daagse van het Rode Kruis werden de kruispunten zoals ieder jaar bezet door de vrijwilligers van Rode Kruis. “Dit jaar veroverden onze vrijwilligers het publiek met een Camille-pleister. De Poperingenaars blijven onze afdeling volop steunen. Er werden maar liefst 3.867 pleisters verkocht. De opbrengst wordt gebruikt voor lesmateriaal, materieel voor de hulpdienst en de algemene werking. Een grote hap uit het budget gaat dit jaar naar de vernieuwing van de ambulance”, zegt woordvoerder Sharon Boussery.

Ook de bloeddonoren blijven trouw aan het Rode Kruis Poperinge. In Poperinge, Proven en Vleteren samen werd er maar liefst 1.253 keer bloed gedoneerd. Er kwamen 58 nieuwe donoren langs tijdens de 16 bloedinzamelingen. De hulpdienst presteerde maar liefst 1.320 uren vrijwillige inzet waarvan 23 diensten op eigen werkgebied, 5 ter ondersteuning van andere afdelingen en 10 keer steun geboden aan de provinciale afdeling. De vrijwilligers werden enkele keren ingezet in het kader van een medisch interventieplan (MIP), onder meer tijdens de brand in het Mariaziekenhuis (lokalen De Lovie en de Kunstacademie), maar ook tijdens de extreme regenval in het najaar.

De Jeugd

Bij het Jeugd Rode Kruis leerden 31 kinderen de kneepjes van de eerste hulp in vier verschillende initiaties en cursussen. De jeugdbeweging JRK telt ondertussen ook 108 leden en een equipe van elf man leiding om deze leuke bende op te vangen. Vorige zomer trokken ze ook met 60 van hun leden op kamp. De leden van ‘Vorming’ zaten ook niet stil en gaven 45 volwassenen de bedrijfs-eerstehulp. Ze leerden 73 mensen hartveiligheid aan, maar er behaalden ook 20 volwassenen hun EHBO-brevet. Hiervan volgden er 15 personen de vervolgcursus Helper. Twaalf mensen volgden de cursus EHBP. (Eerste Hulp Bij Psychische Problemen).

verdienstelijke leden

Traditiegetrouw werden tijdens de academische zitting maar liefst tien verdienstelijke vrijwilligers in de bloemen gezet voor hun jaren inzet. Het waren: Pieter Maréchal (10 jaar), Tibo Wyffels (10 jaar), Myriam Alleman (20 jaar), Eric Velter (20 jaar), Bart Maes (30 jaar), Martial Blouwe (35 jaar), Katrien Vlaeminck (35 jaar), Geert Gouwy (35 jaar), Luc Devos (50 jaar) en Marc Devos (50 jaar).

The post Rode Kruis Poperinge huldigt verdienstelijke vrijwilligers: “Nieuwe ambulance in aantocht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zorgboerderij De Stege is genomineerd voor Ambassadeur van Warm West-Vlaanderen’: “Mensen zien openbloeien, dat is onbetaalbaar”

Wie wordt de opvolger van Emma Meesseman als West-Vlaams Ambassadeur? Dat komen we te weten op 27 november, maar die avond wordt ook een goed doel bekroond. KW gaat samen met de provincie, Radio2 en Focus-WTV opnieuw op zoek naar de Ambassadeur voor Warm West-Vlaanderen. In aanloop naar deze verkiezing stellen we elke week een van de zes genomineerde organisaties

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (93): Mathias de Visch, heroprichter van de stedelijke academie

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Mathias de Visch, heroprichter van de stedelijke academie.
The post Bruggeling onder de loep

Lees meer »

Michel Wuyts schuift Jarno Widar naar voren als favoriet voor Belofte van het Jaar: “Wachten voor de overstap naar de profs moet hij niet doen”

Jarno Widar werd op zijn achttiende de eerste Belgische eindwinnaar van de Giro d’Italia Next Gen. Ook op het WK in het Zwitserse Zürich gooide hij hoge ogen. Michel Wuyts ziet dan ook niet in wie Widar op het gala van de Kristallen Fiets van de prijs voor Belofte van het Jaar gaat houden. “Een killer. Wurging, zijn handelsmerk. Dat

Lees meer »

Stad dreigt met boetes tot 100.000 euro voor eigenaars die mensen in garageboxen laten wonen: “Maar ik heb de burgemeester zélf op de hoogte gebracht”

In Turnhout wonen al maandenlang mensen in garageboxen in de Apostoliekenstraat. Eigenaars van garageboxen die bewoond zijn, riskeren volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Stijn Adriaensens (N-VA) een boete tot 100.000 euro. “Straf”, reageert een van die eigenaars. “Ik heb de burgemeester zelf op de hoogte gebracht.”

Lees meer »

Stoelendans bij Open VLD in Dilsen-Stokkem: Sofie Vandeweerd krijgt meeste voorkeurstemmen en kan sjerp ruiken

Verkiezingsdag heeft voor een verschuiving gezorgd in Dilsen-Stokkem, maar dan enkel binnen de lokale afdeling van Open VLD. Niet Lydia Peeters, maar Sofie Vandeweerd ligt in koppositie voor de sjerp, omdat ze het meeste voorkeurstemmen heeft gekregen. Volgens de nieuwe kieswetten komt zij nu als eerste in aanmerking, omdat Open VLD wel veruit de grootste fractie blijft.

Lees meer »