Nieuw subsidiereglement voor onderhoudsarme groendaken

Gemeente Koksijde heeft een nieuw subsidiereglement gelanceerd om een extensief groendak aan te leggen: meer groen op de daken van Koksijde. Een groendak biedt extra isolatie tegen koude en warmte, vertraagt de afstroming van neerslag en verlengt de levensduur van je dak omdat de brandende zon niet op je dakbedekking schijnt.

Aangenamer wonen

Schepen van Milieu en Duurzame Ontwikkeling Charlotte Castelein: “We kunnen Koksijde nog aantrekkelijker maken door nog wat meer groen in de meest verstedelijkte zones te brengen. Je kijkt al snel op een zwart dak als je in een centrum woont. Ik ben er zeker van dat een aantal groendaken in een wijk ervoor zorgen dat het aangenamer wonen is. Maar natuurlijk telt het nieuw subsidiereglement voor heel het grondgebied van Koksijde. De premie bedraagt 40 euro per vierkante meter met een maximum van 1.250 euro per adres. Dat is toch bijna de helft van de kostprijs om een groendak van 30 vierkante meter aan te leggen.’

Tijs Vandewoude, Woonloket Koksijde: “Van zodra je weet of je dak geschikt is voor een extensief groendak, vul je het formulier in op het digitaal loket van de gemeente Koksijde. Je stuurt foto’s mee van de bestaande situatie. Als je dak in aanmerking komt en je dus groen licht krijgt, kan je de werken laten uitvoeren. Na de werken stuur je ons een tweede foto van het nieuw extensief groendak. De betalingsaanvraag dien je tot slot in bij het Woonloket Koksijde.”

Vetplanten en mossen

Claude Willaert, klimaatregisseur Koksijde: “We kozen voor een extensief groendak omdat dit minder weegt dan een intensief groendak, maar vooral omdat het onderhoudsarm en heel het jaar door groen is. Een extensief groendak bestaat uit vetplanten, mossen en kleine grassoorten.” (MVO)

The post Nieuw subsidiereglement voor onderhoudsarme groendaken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley

Diego González, de Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley, revalideert in zijn thuisland van een blessure die hij opgelopen heeft in het tussenseizoen en komt niet meer terug naar Roeselare. Knack Volley is nu op zoek naar een back-up voor Basil Dermaux, die als hoofdaanvaller zal fungeren.
The post Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley appeared first on

Lees meer »

Ook hulpdiensten kunnen nu – dankzij slimme verkeerslichten – snel over de vernieuwde Centrumbrug

De Centrumbrug is sinds gisteren nu echt volledig open, ook het systeem dat toelaat dat de hulpdiensten via slimme verkeerslichten voorrang krijgen, is in werking. De betonnen bakken die ter hoogte van de Ketelstraat op de Korenmarkt stonden zijn we genomen. De hulpdiensten kunnen dus vanuit het verlengde van de Nieuwstraat straks vlot over de brug rijden om snel op

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Dortmund-coach Sahin: “Wordt niet makkelijk in hun stadion”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

60 procent van de Belgen woont te ruim volgens KBC

Bijna 60 procent van de Belgen woont in een woning die te groot is voor hun huidige behoeften, wat dubbel zo hoog is als het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een studie van KBC, gepubliceerd in De Tijd. KBC voorspelt dat tegen 2050 ongeveer 330.000 extra appartementen nodig zullen zijn om een grote mismatch tussen vraag en aanbod op de

Lees meer »

“Het wordt erg onrustig”: Geraerts voelt druk toenemen na nieuwe nederlaag met Schalke, Wilmots staat pal achter z’n coach

Na een nieuwe nederlaag in Karlsruhe (2-0) zakt Schalke 04 na vijf speeldagen nog wat verder weg in de Duitse tweede klasse. Zo komen er steeds meer vraagtekens te staan achter de positie van coach Karel Geraerts (42). Zijn de dagen van de ex-coach van Union stilaan geteld? “Zijn positie staat niet ter discussie”, houdt sportdirecteur Marc Wilmots de druk

Lees meer »

Gilbert en Rosa 65 jaar getrouwd… maar ook 65 jaar abonnee van Brugsch Handelsblad

Het echtpaar Gilbert Vanryckeghem en Rosa Maertens uit de Gistelsesteenweg in Snellegem vierde zondag het briljanten huwelijksjubileum in het Oosthof in Snellegem. Ze leerden elkaar kennen bij een nicht in Jabbeke. Hij was afkomstig van Zedelgem en zij van Sint-Andries.
The post Gilbert en Rosa 65 jaar getrouwd… maar ook 65 jaar abonnee van Brugsch Handelsblad appeared first on

Lees meer »

MULTILIVE CHAMPIONS LEAGUE (21u). Nemen Courtois en co goede start tegen Stuttgart? En wie haalt het in Duivels duel tussen Debast en Meunier?

Om 21 uur trapt ook titelverdediger Real Madrid zijn Champions League-campagne op gang. Tegenstander van Thibaut Courtois en co in Bernabéu is Duits vicekampioen Stuttgart. Op hetzelfde tijdstip staan Rode Duivels Zeno Debast en Thomas Meunier tegenover elkaar in Sporting Lissabon-Lille. Beide wedstrijden kan u op de voet volgen in deze multilive!

Lees meer »