Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie voor drugsbezit in Nederland, show in Manchester afgelast: “40 joints in bagage”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj is zaterdag na enkele uren verhoor op de Nederlandse luchthaven Schiphol vrijgelaten. Ze zat vast omdat ze softdrugs wilde uitvoeren. Volgens bronnen had de rapper “circa veertig joints” bij zich. Op beelden op haar Instagram was te zien hoe ze in discussie ging met een medewerker van de politiediensten. 

Meer krantenkoppen in België

“Belangrijke stemmen in het land zeggen dat hij beter zou opstappen”: is Zelensky’s regerings­her­vor­ming een wanhoopspo­ging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Brugge creëert groene belevingszone aan de Boninvest

In 2021 kocht Stad Brugge een administratief gebouw en garagestelplaats langs de Boninvest aan. “Met deze strategische aankoop creëren we een historische kans om onze Brugse Vesten te herstellen en de groene wandeling en fietsroute rondom te stad te vervolmaken”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Tijdens de winterperiode vatten we aan met

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens, is de tweede verlaagde zone ook klaar. Op zaterdag 14 september vindt vanaf 16 uur het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrasjes.
The post Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het Salomonsoordeel binnen de VRT verhult een groter probleem: dat van de sluipende politisering”

Wie heeft Thuis nog nodig, nu de werking van de VRT zelf tot een soap is verworden? Al maanden houdt intern geruzie de openbare omroep in de greep. In de laatste aflevering vorige vrijdag werden programmadirecteur Ricus Jansegers en netmanager van VRT en VRT Canvas Lotte Vermeir de laan uitgestuurd. Hun onderlinge conflict verziekte volgens een welzijnsrapport de hele redactie.

Lees meer »

Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste”

Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 september, is het dag op dag 80 jaar geleden dat Moorsele bevrijd werd. Ervaringsdeskundigen Georges Dumortier (92) en André Delrue (93) en enkele supporters van erfgoedvereniging Mortsella halen herinneringen op aan die periode.
The post Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »