Loïc (11) uit Lummen vindt gepolijst bijltje uit steentijd tijdens het buitenspelen: “Tussen de 4.500 en 5.000 jaar oud”

Loïc Peeters (11) uit Lummen heeft een wel heel bijzondere ontdekking gedaan op een pleintje bij hem in de buurt: de jongen vond een vuursteen die tijdens de steentijd werd gebruikt als bijltje. "Ik verzamel stenen in de hoop ooit iets speciaals te vinden. Nu was het direct duidelijk dat dit heel speciaal was", glundert Loïc trots. Het bijltje zal een tijdlang te bewonderen zijn in een archeologiekast in de bibliotheek. 

Meer krantenkoppen in België

Koning en koningin op staatsbezoek naar Frankrijk

Koning Filip en koningin Mathilde zijn van maandag tot en met woensdag op staatsbezoek in Frankrijk. Tijdens het bezoek hebben ze een ontmoeting in Parijs met de Franse president Emmanuel Macron, maar daarnaast maken ze ook hun opwachting in Chantilly en Rijsel.

Lees meer »

Advocaat van sterrenchef Nick Bril vraagt bijkomend onderzoek naar ongeval aan The Jane

De raadkamer in Antwerpen zal zich donderdag nog niet kunnen buigen over de vordering van het parket om sterrenchef Nick Bril naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor het ongeval aan restaurant The Jane. De advocaat van Bril heeft bijkomend onderzoek gevraagd. “Om het dossier te vervolledigen”, zegt meester Omar Souidi. De zaak zal dus onbepaald worden uitgesteld.

Lees meer »

Scholengroep Novus beleeft sportieve dag

In het kader van de ‘Maand van de Sportclub’ organiseerde scholengroep Novus een grote sportdag voor alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Voor het eerst bundelden de zes scholen van de groep de krachten. Ze konden terecht in Zomerloos, Ghistelhof en Gravenbos. Onder meer judo, hockey, archery tag en airtrack, padel, tennis en
The post Scholengroep Novus

Lees meer »

Wondermiddel redt Limburgse vrouwen van helse huidziekte, maar… “fabrikant laat ons nu vallen als een baksteen”

Nog een paar spuitjes en dan is het definitief afgelopen met de klinische studie aan het UZ Leuven die het leven van Brigitte, Monique en Ingrid opnieuw leefbaar maakte. Ze lijden alle drie aan een chronische huidaandoening. “Fabrikant Galderma heeft ons laten opdraven als proefkonijnen, maar laat ons nu vallen als een baksteen”, klinkt het boos.

Lees meer »

Vrouw uit Berlare veroordeeld tot 11 jaar cel na dubbele poging tot gifmoord op schoonmoeder uit Affligem

Een 35-jarige vrouw uit Berlare is door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot 11 jaar cel voor de dubbele moordpoging op haar schoonmoeder uit Affligem. De beklaagde diende het slachtoffer tot tweemaal toe hartmedicatie toe, maar de zestiger overleefde telkens de dodelijke cocktail die haar werd voorgeschoteld. “Ze heeft zich jarenlang voorgedaan als de ideale schoondochter, terwijl ze enkel

Lees meer »

Politie voert huiszoeking uit en vindt verdachte… in bodem van zetel: “We maken veel mee, maar dit is toch een primeur”

De politie van het Engelse graafschap Bedfordshire voerde afgelopen week een huiszoeking uit in de woning van een verdachte man uit Potton. Die zoekactie bleek even vruchteloos te zijn, tot ze iets hoorden bewegen in de woonkamer. De agenten ontdekten snel dat hun verdachte – die enkel een onderbroek aanhad – verstopt zat in de bodem van zijn zetel. “We

Lees meer »

Vlaams Belang-militanten uit de bol in lokaal café Gezelle: “Klaar voor een lange feestnacht”

Kopman Immanuel De Reuse, die maar liefst 3.657 stemmen achter zijn naam kreeg, genoot van de feeststemming in café Gezelle. “Dit is het bewijs dat de Roeselarenaar gelooft in ons programma”, zegt hij. Vlaams Belang is ook de enige partij die vooruit gaat, met maar liefst tien procentpunt. De lijsttrekker gelooft ook in deelname aan het beleid. “Waarom niet. Ik

Lees meer »

Gilles De Bilde over Belgische tactiek: “Tedesco niet van plan om nog gekke dingen te proberen, zoals met Doku”

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »